17 maart 2013

10.8Agenda: Meerdere maanden in de mini kalender weergeven

In Moutain Lion hebben meerdere standaard applicaties een update gekregen. Dit is ook het geval voor Agenda (voorheen iCal). Het design van de applicatie is vrijwel hetzelfde gebleven echter schuilt de verandering in de kleine details. Wanneer je in Agenda linksboven op ‘Agenda’s’ klikt opent er geen popup menu meer zoals in OS X 10.7 Lion.

In 10.8 is de navigatiekolom en de mini kalender weer terug zoals we die kennen vanuit Snow Leopard. Op deze manier heb je snel toegang tot alle agenda’s en kun je eenvoudig en snel een andere datum bekijken.

Het voordeel hiervan is dat je dankzij de mini kalender snel toegang hebt tot een bepaalde datum in een maand. Zo kun je wanneer je de weekweergave hebt geactiveerd dankzij de mini kalender snel navigeren naar een andere datum. Wat veel gebruikers niet weten is dat het mogelijk is meerdere maanden weer te geven in de mini kalender.

agendaOSX

Bovenaan de mini kalender is er een scheidingslijn wanneer je hierop klikt kun je deze omhoog en omlaag verplaatsen. Wanneer je deze omhoog sleept zullen er meerdere maanden tevoorschijn komen. Een handige optie die goed verstopt zit.

Meer tips over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


  • Henk Braggaar

    17 maart 2013 om 11:23

    Ik vraag me af of er nog mensen zijn die de standaard iCal app nog gebruiken. Persoonlijk vindt ik Google Calendar vele malen beter.

  • iMad

    17 maart 2013 om 11:44

    Er zijn miljoenen mensen die iCal gebruiken, waarom Google agenda beter dan?

Een reactie toevoegen: