10 mei 2016

tvOSApple TV 4: Een universele afstandsbediening toevoegen

Apple TV 4e generatie

De afstandsbediening die standaard wordt meegeleverd met de Apple TV 4 is iets groter dan zijn voorganger, maar kan toch nog zoek geraken. Net zoals bij de vorige Apple TV vinden sommige gebruikers het prettiger om een universele afstandsbediening te gebruiken voor de Apple TV.

Meestal is het een heel gedoe om een afstandsbediening toe te voegen aan bijvoorbeeld een tv, Apple zou Apple niet zijn om dit op een eenvoudige, snelle manier mogelijk te maken. Een paar toetsen indrukken volstaat al om je ‘3rd party’ afstandsbediening toe te voegen aan je Apple TV.

• Open ‘Instellingen'
• Navigeer naar ‘Afstandsbedieningen en apparaten'
• Selecteer ‘Leer afstandsbediening kennen'
• Klik op ‘Start’ om het leerproces te starten

Universele afstandsbediening toevoegen Apple TV  4

Selecteer op de universele afstandsbediening een ongebruikt kanaal zodat je hier de Apple TV aan kunt koppelen, hoe je dit doet lees je terug in de handleiding van je universele afstandsbediening.

Volg nu de stappen op de Apple TV, houd bijvoorbeeld de pijltoets omhoog ingedrukt, maar ook selecteer (vaak OK-knop), menu, etc. kun je toevoegen.

universele afstandsbediening koppelen Apple TV 4

Zodra je de stappen hebt gevolgd kun je eenvoudig de universele afstandsbediening gebruiken op de Apple TV. Uiteraard kun je de afstandsbediening van de Apple TV zelf ook nog gebruiken.

Universele afstandsbediening koppelen aan Apple TV 2e of 3e generatie

Heb je een Apple TV 2e of 3e generatie, dan kun je ook een universele afstandsbediening koppelen aan deze Apple TV. Hoe lees je hier terug.

Lees ook: De Apple TV 4 remote koppelen aan andere apparatenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!