28 februari 2012

Apple TV: Schermbeveiligingen instellen

Sinds de software-update 4.4 op de Apple TV 2 zijn er een aantal nieuwe Schermbeveiligingen (Screensavers) toegevoegd. De schermbeveiligingen zien er niet alleen prachtig uit, maar is ook een manier om vergeten foto's te bekijken tijdens het afspelen van bijvoorbeeld je favoriete muziek.

De nieuwe Schermbeveiligingen kunnen vergeleken worden met de diavoorstellingen uit iPhoto, 'Fotomuur' is een volledige nieuwe schermbeveiliging en ziet er schitterend uit.

Het instellen van een schermbeveiliging is vrij eenvoudig. Ga naar Instellingen in het hoofdmenu en selecteer 'schermbeveiliging'.

Selecteer 'Foto's' om een gewenst 'album' toe te voegen aan je scherm afbeelding. Je krijgt de keuze om standaard albums te activeren zoals dieren of bloemen. Deze zijn door Apple toegevoegd op de Apple TV. Het is mogelijk om een MobileMe account toe te voegen, deze optie zal verdwijnen in juni 2012 als MobileMe voorgoed verdwijnt. Naast MobileMe is kun je Flickr-contact toevoegen of je eigen fotostream die gekoppeld is aan je iCloud account.

Naast de 'online' mogelijkheden is het ook mogelijk om een gebeurtenis van iPhoto toe te voegen aan je schermbeveiliging. Hiervoor dien je wel Thuisdeling in te schakelen. Dit kan via: Instellingen ▸ Computers ▸ Schakel thuisdeling in. Op de Mac dien je het ook te activeren, dit kun je via iTunes Menubalk ▸ Geavanceerd ▸ Schakel Thuisdeling In.

Als thuisdeling is ingeschakeld kun je in het schermbeveiligingen-menu van de Apple TV onder foto's de optie 'Bibliotheek van gebruiker' selecteren. Hier kun je een gebeurtenis te kiezen of alle foto's die aanwezig zijn in iPhoto op je Mac. De foto's worden lokaal opgeslagen zodat deze ook kunnen worden weergegeven als de Mac niet in gebruik is.

Standaard wordt een schermbeveiliging alleen geactiveerd wanneer de Apple TV niet gebruikt wordt, in het menu kan je de tijd instellen wanneer een schermbeveiliging start, als er een schermbeveiliging getoond moet worden tijdens het afspelen dien je 'ja' te selecteren in het menu.

Onderin het Schermbeveiliging-menu staan de beschikbare schermbeveiligingen. De optie 'willekeurig' kan ingeschakeld worden, de Apple TV zal dan een willekeurige schermbeveiliging kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om steeds dezelfde schermbeveiliging te gebruiken.

'Zwevend' en 'origami' wordt aanbevolen als men beschikt over een plasma televisie.Reacties


  • Erik

    28 februari 2012 om 9:40

    .. de foto’s worden lokaal opgeslagen…. Ik wist niet dat de Apple TV 2 lokale opslag heeft?!

  • Ron

    28 februari 2012 om 20:02

    Ondanks dat ik fotostream heb gekozen blijven de “Dieren” te voorschijn komen. Toch nog iets vergeten?

  • Louis vD

    29 februari 2012 om 9:10

    “Ik wist niet dat de Apple TV 2 lokale opslag heeft”

    Iets van 8GB voor caching. De foto’s worden ook niet echt opgeslagen, maar alleen tijdelijk bewaard, totdat de cache ergens anders voor nodig is of de AppleTV uitgezet wordt (stroom eraf). Geen vaste opslag.

  • M

    29 februari 2012 om 19:40

    Fotostream niet altijd even handig. Afgelopen week enkele vunzige foto’s met WhatsApp ontvangen. Deze vunzige foto’s plaatst WhatsApp in je Fotostream. Dus AppleTV op screensaver thuis, dan zien de mensen thuis opeens deze vunzige foto’s….

  • E

    2 juli 2012 om 17:30

    Ik zou graag willen dat als ie de screensaver laat draaien ik bijvoorbeeld een openhaard of aquarium filmpje kan laten draaien. Om nou tijdens een feestje je fotokiekjes voorbij te laten schuiven ben ik nu ook een beetje zat. Iemand tips of een trucje?

  • Martin

    26 december 2012 om 16:23

    Als ik muziek stream via mijn ATV wil ik een zwart beeld. Kan dat ook? Dus geen kekke plaatjes, foto’s enzo.
    Gewoon beeld op zwart…

  • henk

    31 december 2012 om 20:29

    ja, martin dat kan zeker. gewoon 1 zwarte afbeelding gebruiken. deze blijft ie dan herhalen, maar merk je niks van. beeld blijft gewoon constant zwart.

    Maar de tv uitzetten dat kan niet. wel jammer. ik was er ook naar op zoek.

  • Ed

    13 november 2013 om 15:22

    Henk & martin,

    Tuurlijk kan de tv wel uit. Optische audiokabel van je AppleTv naar je versterker en je kan gewoon de tv uitzetten. Uiteraard ook meteen veel beter geluid. Wij selecteren een iTunes radiozender en zetten daarna de tv uit.

  • cor887

    9 december 2014 om 10:50

    Waarom Kringle Ik bij de Apple TV als Ik de screensaver mijn foto bibliotheek of andere foto’s laat afspelen, altij het zwarte verspringende blok daarbij met het airplay teken zien, met daarbij de melding over de netwerkconfiguratie en dat deze Apple tv moet kiezen. Ik wil bij de screensaver de foto’s zien en niet die stomme melding. Alles werkt toch. Ik heb mijn netwerkverbinding via LAN ethernet. Graag een oplossing.

  • cor887

    9 december 2014 om 11:02

    Antwoord zelf gevonden. Vergaderruimteweergave uitzetten.

  • Aart Keijer

    5 april 2015 om 10:49

    als ik muziek luister en de schermbeveiliging draait krijg ik maar klein aantal foto’s van de gebeurtenis te zien die steeds worden herhaalt.

  • Charlotte

    15 augustus 2015 om 11:36

    Hallo,

    Weet er iemand of je ervoor kan kiezen de foto’s uit een map in volgorde te laten passeren? Nu standaard worden ze allemaal door elkaar afgespeeld.

    Greetz!

Een reactie toevoegen: