7 september 2015

Apple Watch screensaver voor OS X

apple watch edition goud

De Deense ontwerper Rasmus Nielsen heeft een schermbeveiliging (screensaver) voor OS X gemaakt op basis van de standaard (handig) Apple Watch wijzerplaat.

Het resultaat is een mooie, stijlvolle en minimalistische schermbeveiliging met de wijzerplaat die zowel om je pols als op je Mac er perfect uitziet. Ideaal voor mensen die vaak een schermbeveiliging op hun Mac gebruiken, volg de onderstaande stappen om de Apple Watch schermbeveiliging te installeren op je Mac.

apple watch screensaver

Download de Apple Watch Screensaver.

Ga naar je download map in Finder en dubbelklik op het bestand 'Apple Watch.saver'.

Mocht er een melding verschijnen dat Apple Watch.saver afkomstig is van een onbekende ontwikkelaar en niet kan worden geopend. Ga dan naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging en privacy ▸ tabblad: Bureaublad, klik op de knop 'Open toch' of houdt de option⌥-toets ingedrukt tijdens het openen van 'Apple Watch.saver'.

Na het openen verschijnen de opties voor Bureaublad en schermbeveiliging, en krijg je de vraag of je de schermbeveiliging wilt installeren voor alleen de huidige of alle gebruikers. Maak een keuze en klik op de optie 'Installeer'.

apple watch screensaver instellingen

In het overzicht van beschikbare schermbeveiligingen zal na het installeren de 'Apple Watch' verschijnen, selecteer deze om de schermbeveiliging te activeren. Je kunt de schermbeveiliging bekijken door op de knop 'voorvertoning' te klikken.

Meer info over de Apple Watch schermbeveiliging: http://www.rasmusnielsen.dk/applewatch/Reacties


 • Robin

  7 september 2015 om 15:56

  Hij is non-retina. Jammer, want ik vind hem wel mooi.

 • mj

  7 september 2015 om 16:39

  Bij mij werkt het niet, het systeemvoorkeuren venster en de schermbeveiliging opent wel, maar mijn huidige flurry blijft geselecteerd staan en de nieuwe .saver is niet te vinden. Ik heb retina… komt dat daardoor?

 • 064harry

  7 september 2015 om 16:50

  Bij mij (El Capitan) werkt het ook niet.
  De actieve schermhoeken doen het niet (meer) ??

 • William

  7 september 2015 om 18:29

  Op zich al vreemd dat je bij de installatie je beheerderspaswoord moet geven. Dergelijke dingen vertrouw ik dus niet helemaal. En blijkbaar werkt het niet zo goed ook …

 • Wesley Fabry

  7 september 2015 om 19:06

  Er moet geen beheerderswachtwoord ingevuld worden, tenzij je voor iedeeen de schermafbeelding wilt installeren. Verder kun je hem gewoon downloaden, openen en installeren. 1-2-3, hij is inderdaad niet retina helaas, en werkt niet zo goed onder El Capitan..

 • leendert

  8 september 2015 om 8:28

  geweldig leuk, downloaden, dubbelklikken, user bevestigen en klaar.

 • Dademira

  5 oktober 2016 om 16:29

  Komt er een update voor Sierra? Ik probeer hem in te stellen maar hij werkt niet zoals het zou moeten de seconde wijzer zweeft ergens waar hij niet hoort en er zijn geen wijzers zichtbaar. Misschien dat jullie weten of er een update komt of al is.

 • Wesley Fabry

  5 oktober 2016 om 16:33

  Volgens de maker is ie compatible met macos, even opnieuw downloaden en installeren: http://www.rasmusnielsen.dk/applewatch/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!