27 oktober 2015

Automatisch inschakelen van Gatekeeper deactiveren

gatekeeper retina

Wanneer Gatekeeper is geactiveerd op je Mac dan kun je alleen applicaties uit de Mac App Store of van ontwikkelaars waarvan de identiteit bekend is installeren.

Gatekeeper is een systeemservice die op de achtergrond actief is, het enige wat zichtbaar is van Gatekeeper vind je terug in de 'Beveiliging en privacy' instellingen van je Mac. Deze kun je terugvinden onder:  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Beveiliging en privacy ▸ Algemeen

Wanneer je kiest voor de optie 'Elke willekeurige bron' dan zal je merken dat na 30 dagen de instelling automatisch wordt teruggezet naar de veilige optie: 'Mac App Store en ontwikkelaars waarvan de identiteit bekend is'.

Wil je Gatekeeper uitschakelen zonder dat deze automatisch opnieuw wordt geactiveerd dan is dat in OS X 10.10 Yosemite mogelijk met behulp van het onderstaande OS X Terminal commando. In OS X El Capitan is het helaas niet meer mogelijk, om veiligheidsredenen heeft Apple dit ongedaan gemaakt.

defaults write /Library/Preferences/com.apple.security GKAutoRearm -bool false

Gatekeeper in OS X

Als je terug wilt naar de standaard instelling van 30 dagen, dan gebruik je het commando:

defaults delete /Library/Preferences/com.apple.security GKAutoRearm

Let op! Om te voorkomen dat er malware op je Mac wordt geïnstalleerd is verstandig om Gatekeeper in te stellen op 'Mac App Store' of 'Mac App Store en ontwikkelaars waarvan de identiteit bekend is'. Het permanent uitschakelen van Gatekeeper is niet aan te raden voor de 'normale' Mac gebruiker.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: