27 oktober 2015

iOS 9iOS 9: Nieuwe notities beginnen met titel

iOS notitie ios

Voorheen was alle tekst in een notitie voorzien van dezelfde opmaak, sinds iOS 9 is de applicatie op de schop gegaan en heb je veel meer mogelijkheden. De opmaak kun je handmatig aanpassen door het toetsenbord te activeren (tik op een willekeurige plek in de notitie).

Markeer de tekst die je wilt aanpassen en tik boven het toetsenbord op de Aa-knop (bij de iPhone en iPod Touch eerst op de plus-knop. Vervolgens heb je enkele mogelijkheden om de opmaak aan te passen.

In de Notities applicatie is het mogelijk om bij een nieuwe notitie onmiddellijk te starten met een titel-opmaak gevolgd door 'gewone' opmaaktekst, dit kun je activeren via Instellingen ▸ Notities ▸ Nieuwe notities beginnen met ▸ tik hierop om een gewenste opmaak te selecteren.

notities beginnen iOS

Deze opmaak wordt automatisch toegepast bij de eerste regel van iedere nieuwe notitie, op deze manier krijg je altijd een mooi opgemaakte notitie. Via deze instellingen is het ook mogelijk om het standaardaccount voor Siri aan te passen en kun je zelfs lokaal notities bewaren door 'Op mijn iDevice'-account in te schakelen.

Lees ook: De nieuwe Notities applicatie in een notendopReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!