27 mei 2013

Beperkingen activeren op de Apple TV 2 of 3

Niet alleen op je iPhone, iPad of Mac kun je de ‘Beperkingen’ (Ouderlijk Toezicht/Parental Controls) optie inschakelen, maar ook op je Apple TV. Met deze feature is het mogelijk om het gebruik van bepaalde onderdelen uit te schakelen of de toegang tot diensten te beperken. Je kunt de ‘Beperkingen’ terugvinden in het onderstaande menu:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Ouderlijk toezicht

Bij het eerste gebruik dien je de 'Beperkingen' in te schakelen, dit doe je door in het menu de optie 'Schakel ouderlijk toezicht in' te selecteren, hierna dien je een toegangscode in te voeren. Deze toegangscode geeft hierna ook in de toekomst toegang tot de 'Beperkingen'.

Zorg ervoor dat je de code goed onthoud, wanneer je namelijk de toegangscode kwijt raakt heb je een probleem en dien je de Apple TV naar ‘fabrieksinstellingen’ te herstellen.

In het menu 'Ouderlijk toezicht' heb je de mogelijk om functies zoals: iTunes Match, Youtube, Internetradio, Internetfoto's, Podcasts, In de bioscoop en Vimeo uit te schakelen. Door het gewenste onderdeel te selecteren en op de selectieknop te drukken kun je drie mogelijkheden activeren.

Toon: Het onderdeel wordt in het hoofdmenu weergegeven
Verberg: Het onderdeel wordt in het hoofdmenu verborgen
Vraag: Het onderdeel wordt in het hoofdmenu weergegeven, maar men dient de toegangscode in te voeren om het ondereel te openen

Op het gebied van content kunnen er restricties worden toegekend op basis van de leeftijdskeuring voor speelfilms. Je kunt dit zelf aanpassen naar eigen gewenste leeftijden of bepaald door het land waarin je woont. Dit kun je activeren door 'Beoordelingen voor' te selecteren en met de selectieknop je land van je keuze te kiezen. Ook kan expliciete muziek en podcasts uitgeschakeld worden.

Lees ook: Gebruik beperkingen om content te blokkeren op een Apple TV 4Reacties


 • Jassefras

  27 mei 2013 om 18:49

  Ik denk dat de meeste mensen, inclusief ikzelf juist willen weten hoe we van de beperkingen van de ATV3 afkomen :)

 • Frans

  28 mei 2013 om 20:56

  Ja, ik zou ook wel eens willen weten wanneer eindelijk de jailbreak komt voor de ATV3. De mogelijkheden zijn wel tamelijk beperkt aangezien het leeuwendeel van de schaarse apps op de VS markt is gericht.

  Alvast een tip voor Apple: de Safari web browser zou een leuke toevoeging zijn!!!!

 • Daniël

  30 mei 2013 om 0:12

  Voor de kids wel handig, alleen je kan via Subler geen Nederlandse restricties invoeren, wel Amerikaanse of Zwitserse, die laatste lijkt het meest op Nederland…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!