28 februari 2013

Berichten: Geschiedenis per contact of dag verwijderen

berichten imessageMet behulp van de berichten applicatie is het mogelijk (gratis) berichten te versturen naar andere Macs, iPhones, iPads en iPods. Voorwaarde hiervoor is wel dat de andere persoon ook gebruik maakt van iMessage. Wanneer je regelmatig gebruik maakt van de berichten applicatie onder OS X dan zal je merken dat alle geschiedenis lokaal wordt bewaard.

De berichten worden opgeslagen in de map 'Messages' die je terug kunt vinden in de Bibliotheek map. Hier worden de logbestanden opgeslagen per datum waarna per contactpersoon een geschiedenis wordt aangemaakt. Mocht je om wat voor reden dan ook een bepaald gesprek willen verwijderen dan kun je dat redelijk eenvoudig doen met behulp van OS X Finder. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Finder
• Navigeer naar je Thuismap
• Gebruikt de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G om naar het ‘ga naar de map’ venster te gaan
• Vul het volgende pad in: ~/Library/Messages/
• Open de map 'Archive'
• Selecteer de map met de gewenste datum

gesch berichten

In deze map vind je de logbestanden per contactpersonen terug. Als je de inhoud van het logbestand wilt bekijken dan kun je daarvoor Quick Look gebruiken (bestand selecteren en op de spatiebalk drukken) of open het bestand via teksteditor. Het logbestand kun je eenvoudig verwijderen door deze in de prullenmand te slepen.

Meer tips over Berichten kun je hier terugvinden.Reacties


  • Cameron

    15 maart 2013 om 16:55

    Iemand enig idee hoe ik het lettertype in de berichten app op mijn MacBook weer terug kan veranderen naar het standaard lettertype?

    Mijn lettertype is nu veel ste groot vergeleken met de rest.

    Groet Cameron

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!