5 februari 2013

CloudClip: Een virtueel iCloud clipboard

CCMMisschien is het al eens voorgevallen dat je bepaalde teksten, telefoonnummers, (e-mail) adressen, enzovoorts vanaf je Mac wilde kopiëren naar een iOS apparaat. Uiteraard zijn er dan verschillende mogelijkheden waaronder de gegevens door te mailen, door te sturen via iMessage, enzovoorts. Het kan ook eenvoudiger met de gratis applicatie CloudClip Manager.

Dankzij deze applicatie kun je bepaalde gegevens kopiëren naar je clipboard en deze dan vervolgens eenvoudig en snel te kopiëren op je iPhone, iPad of iPod Touch. Dit is allemaal mogelijk met behulp van iCloud waar alle gegevens worden bewaard in een virtueel clipboard. Standaard is het aleen mogelijk om maar één stuk tekst te bewaren op je clipboard, het voordeel van het virtuele clipboard in iCloud is dat het mogelijk is om verschillende gegevens te bewaren. Volg onderstaande stappen ter verduidelijking.

• Download CloudClip Manager in de Mac App Store
• Open de applicatie en onmiddellijk wordt deze geactiveerd
• Selecteer een gewenste tekst en kopieer deze (cmd⌘+C)
• Klik in de menubalk op het CloudClip icon

cloudclipmanager

Hier vind je de vijftien recentste kopieën terug, deze kun je eenvoudig aan klikken en worden op deze manier bewaard op je lokale clipboard en is het dus mogelijk deze elders te plakken (cmd⌘ + V). Wanneer je een URL bewaard is het mogelijk deze onmiddellijk te openen vanuit de CloudClip applicatie. Wanneer je de lijst wilt wissen kun je dit doen door op 'Clear' te klikken en vervolgens 'Alle' of de gewenste kopie.

CloudClipIOS

Zoals al eerder aangegeven kun je dit virtueel clipboard ook raadplegen op je iDevice. Download hiervoor de gratis applicatie CloudClip in de iOS App Store. Wanneer je de applicatie opstart kun je eenvoudig de lijst met recentste kopieën bekijken, kopiëren en verwijderen.

CloudClip Manager OS X:

CloudClip Manager
CloudClip ManagerCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Thinkbitz Software Studio
Mac OS X  4+  1 MB DOWNLOAD GRATIS

CloudClip iOS:

CloudClip
CloudClipCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Thinkbitz Software Studio
iPad & iPhone  4+  6 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer tips over applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


  • jansen

    10 februari 2013 om 16:19

    Hallo ik heb een groot probleem ik heb een imac gekocht gisteren en wilde te snel zijn mijn appel idee kan ik ook niet op komen en wil hem eigen zoals de fabrieksinstelling terug zetten zodat ik niet verplicht ben met wachtwoorden te werken kan nu dus niks ermee wie kan me helpen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!