14 juli 2011

De iLife ’11 updates en OS X Lion

De softwareupdates voor de iLife applicaties die afgelopen week door Apple zijn vrijgegeven bezitten niet alleen bugfixes maar bevatten ook ondersteuning voor Mac OS X Lion die waarschijnlijk in de komende dagen wordt gereleased.

De Lion ondersteuning bestaat voor het grootste gedeelte uit grafische tweaks waardoor de applicaties het zelfde uiterlijk krijgen als de Finder in Lion. De kleurrijke symbolen in bijvoorbeeld de zijbalk van iPhoto zijn vervangen door de grijze Lion variant.

Tevens zijn de iLife '11 applicaties voorzien van de standaard 'volledige schermweergave'-knop zoals alle native OS X applicaties deze hebben in Lion. De bovenstaande wijzigingen zijn niet terug te vinden in iWeb en iDVD aangezien deze twee applicaties officieel geen deel meer uitmaken van iLife '11.Reacties


 • Stef

  14 juli 2011 om 21:20

  ik het spijtig dat die ‘traffic lights’ nog kleiner zijn geworden, ze zijn al zo kein!

 • sypie

  14 juli 2011 om 21:29

  Stef, daarvoor heb je toch je toetsenbord? Minimaliseren = CMD+m, venster sluiten = CMD+w, applicatie sluiten = CMD+q. Alleen het vergroten van een venster blijft een drama bij Apple, daar hebben ze nog steeds geen sneltoets voor…

 • Flieps

  14 juli 2011 om 21:58

  @sypie

  Maar je kunt in osx zelf toch sneltoetsen maken? Ik heb bv cmd+shift+f ingesteld om apps naar fullscreen te zetten. Erg handig in Lion. Misschien kan Richard er een keer een tip over publiceren.

 • Luuk van de Vin

  14 juli 2011 om 22:10

  Alles word nu mooi strak. Zie het als een huisstijl voor een OS :D

 • Marc Collet

  14 juli 2011 om 23:04

  Ja maar ik mis wel heel erg de spaces in zowel rijen als kolommen. De semi-intelligente Mission Control is wat mij betreft net getuige geweest van een raketontploffing. Het is het net niet voor mij…hoe kan ik mijn spaces ordenen en zorgen dat deze netjes opruimen als er niets in zit?

 • Bonimacx

  15 juli 2011 om 5:25

  Heel spijtig die ‘vergrijzing’. Vooral is de navigatiekolom van de finder is dat ronduit een achteruitgang in mijn ogen. Moet nu steeds weer lezen waar het icoon voor staat. Voorheen plaatste ik men gekleurde iconen in de navigatiekolom. Veel duidelijker.

 • Peter

  15 juli 2011 om 9:30

  De vergrijzing is inderdaad erg jammer. Vind het OS er uiteindelijk steeds saaier op worden om naar te kijken.Heb nog steeds regelmatig het idee dat items niet klikbaar zijn omdat ze grijs zijn. Erg onduidelijk.

 • Roko

  15 juli 2011 om 13:56

  Ik vind iPhoto en iMovie een heel stuk sneller openen en veel sneller reageren op mijn iMac7.1. Onder water zullen de apps flink getweakt zijn. Mischien zijn ze helemaal herschreven om beter gebruik te maken van Lion? Dat zou de grootte van de ‘updates’ wel verklaren, het lijken meer replacements dan updates

 • ROy

  15 juli 2011 om 19:36

  Wel geinstalleerd, maar nog niet gekeken….
  Na het weekdn maar weer is kijken… Nu nog osx Lion.

 • Nico

  15 juli 2011 om 20:33

  Ik had van de week mijn mac book pro kaal geïnstalleerd omdat ik met lion schoon wilde beginnen. Ik was er zo zeker van dat het de 14e zou komen :-) Nou dan gisteren toch maar de GM versie geïnstalleerd anders had ik hem voor niets geformatteerd.

  Hier en daar hoor je wat negatieve berichten maar tot nu toe vind ik het allemaal echt een verbetering. Safari werkt beter en de gestures zijn super. En de grijze iconen vind ik ook enorm mooi designed.

  Kortom ik moet nog een nadeel vinden :-)

 • Nico

  15 juli 2011 om 20:36

  ah maar wat ik me wel afvroeg, is er nu nog een gesture om je desktop te tonen? Weet iemand dat, want dat mis ik wel erg eigenlijk (toch een nadeel? ;-))

 • Maick

  16 juli 2011 om 12:43

  @Nico

  Dat is in Lion een 5-vinger gesture.
  Kijk maar bij de touchpad instellingen.

 • Nico

  16 juli 2011 om 18:46

  super dank je, nu mis ik dus echt niets :-)

 • Carsten

  18 juli 2011 om 8:58

  Weet iemand hoe je Launchpad items kunt verwijderen? Ik vind het te druk en er staan iconen in die ik nooit gebruik (uninstall etc etc). Adobe CS5.5 geinstalleerd en mijn Launchpad zit vol met zooi! Iemand een idee? het is de GM versie, dus niet de beta waar dat makkelijk kon.

 • Erik

  25 december 2012 om 19:44

  Helaas krijgt iWeb geen updates meer… Toen ik de iLife-dvd kocht, was iWeb aan versie 3.02. Er kwamen nog twee updates, maar hoger dan een 3.04 zullen we helaas niet meer krijgen… Zo’n prima app, spijtig dat Apple hem niet meer onderhoudt!

Een reactie toevoegen: