19 april 2009

DiskImageMounter icoon weergeven in OS X Dock

diskmouter-icon

Door dubbel te klikken op een .dmg bestand zal het disk image automatisch wordt gemount en deze verschijnen in Finder en je bureaublad. Soms kan het enkele seconden duren voordat het disk image status venster verschijnt en het disk image ook daadwerkelijk volledig wordt gemount. Tijdens dit proces lijkt er echter niets te gebeuren en wordt er vaak nogmaals door de gebruiker op het .dmg bestand geklikt waardoor het image twee maal wordt gemount.

De DiskImageMounter applicatie van OS X is verantwoordelijk voor het mounten van disk image bestanden. Doormiddel van de onderstaande Terminal commando's kan je het dock-icoon van DiskImageMounter activeren. Dit icoon verschijnt in de Dock vanaf het moment dat je dubbel klikt tot het moment dat het disk image volledig is gemount.

Om het DiskImageMounter icoon te activeren typ je in Terminal:

sudo defaults write /System/Library/CoreServices/DiskImageMounter.app/Contents/Info LSUIElement 0

sudo chmod 644 /System/Library/CoreServices/DiskImageMounter.app/Contents/Info.plist

Typ het default write commando als één volledige regel zoals in dit voorbeeld:

commands-1

Wanneer je de weergave van het DiskImageMounter icoon in de dock weer wilt uitschakelen dan vervang je 0 door 1 in het defaults write commando.

diskmounter-dock

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • Ino

    19 april 2009 om 20:54

    Simpelst: geduld! :D

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!