22 februari 2009

OS X: Schijfkopieën toevoegen aan de systeemvoorkeuren (archief)

systeemvoorkeuren-schijfkopieen

Dat sommige onderdelen van OS X beta versies het niet halen in een uiteindelijke release is geen verrassing. Het grappige ervan is dat de ontwikkelaars in sommige gevallen diep verstopt in de OS X systeem folder componenten achterlaten.

Het voorkeurspaneel Schijfkopieën is daar een mooi voorbeeld van.

Open Finder en ga naar de map:

\Systeem\Bibliotheek\PrivateFrameworks\DiskImages.framework\Versions\A\Resources

Zoek in de map naar het bestand DiskImages.prefPane en dubbelklik hierop, hierna verschijnt een nieuw venster. In dit venster krijg je de optie om het voorkeurenpaneel alleen voor de huidige gebruiker of voor alle gebruikers van je Mac te installeren. Maak een keuze en klik op de knop "Installeren" automatisch wordt nu de optie Schijkopieën toegevoegd aan de "Overige" systeemvoorkeuren.

Doormiddel van dit voorkeurenpaneel kan je o.a. eenvoudig de validatie check van volumes uitschakelen en aangeven of je de sleutelhanger wilt gebruiken bij encrypte volumes.

Je kunt overigens voorkeurpanelen in de "Overige" sectie verwijderen door er op te klikken met de control toets ingedrukt.

diskimages-voorkeuren

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!