20 februari 2016

advEen SSD laten inbouwen in je iMac (gewoon bij je thuis)

Ben je de trotse eigenaar van een iMac, maar ervaar je dat deze sinds enige tijd trager begint te worden, dan zou je kunnen overwegen om de aanwezige harde schijf te vervangen door een SSD (Solid State Drive).

Het plaatsen van een SSD geeft een dusdanige boost aan het systeem, dat je iMac weer vloeiend werkt en weer jaren mee kan. Maar wat is een SSD en wat zijn de verschillen met de oude vertrouwde harde schijf (HDD)? Een Solid State Drive is een digitaal opslagmedium dat gebruikmaakt van geheugen zoals flash of SDRAM.

Een groot verschil met de traditionele harde schijven is dat een SSD geen bewegende delen bevat, zoals ronddraaiende platters. Hierdoor moet de data niet op de ronddraaiend platters opgezocht worden en is deze direct beschikbaar. Om die reden zijn SSD schijven vele malen sneller, geluidloos en is de kans op lees/schrijffouten bijna verwaarloosbaar.

Het vervangen van de iMac's harde schijf is echter geen klusje wat je even tussendoor kan doen, hiervoor zal je iMac moeten worden opengemaakt. Ben je technisch aangelegd dan is het mogelijk om de procedure zelf uit te voeren, wil je hier liever niet je vingers aan branden dan kun je terecht bij Upgreatest.

Upgreatest voert SSD upgrades uit op de locatie. Een service-monteur komt bij je thuis of op kantoor om je iMac te voorzien van een supersnelle SSD. Binnen enkele uren is je iMac voorzien van een nieuwe SSD, zonder dat je hiervoor je Mac enkele dagen moet missen.

iMac HDD - SSD vervangen

De data op je oude harde schijf wordt via een Time Machine back-up of speciale disk clone applicatie overgezet op de SSD. Eventuele ongewenste plugins en extensies kunnen vooraf worden verwijderd. Verder zal je iMac worden nagelopen op stofophopingen.

Ieder specifiek modeljaar van de iMac geeft je andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de DVD speler laten vervangen voor een SSD of de standaard harde schijf (HDD) wordt vervangen voor een SSD.

Op de website van Upgreatest kun je jouw Mac selecteren en zie je direct wat de mogelijkheden en kosten zijn. Wacht niet langer en geniet ook van een supersnelle iMac.

Een SSD in je Mac laten inbouwen?
Upgreatest.nl biedt hiervoor service aan huis!


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!