1 november 2012

Emoji’s gebruiken in OS X

Iedereen die een iPhone, iPad of iPod Touch heeft kent ze vast wel, de populaire emoji's. Emoji's zijn leuke symbolen en emoticons die je kunt gebruiken in verschillende tekstberichten, mail, notities, enzovoorts om een tekst op te fleuren of een gevoel uit te drukken.

Met de komst van Mountain Lion heeft OS X ook eigen emoticons, deze kun je terugvinden in de Berichten (iMessage) applicatie. Daarnaast is het ook mogelijk de iOS Emoji's te gebruiken in OS X. Deze kun je terugvinden in het speciale tekens menu, volg hiervoor onderstaande procedure:

In de meeste applicatie waar tekst kan worden ingevoerd kun je het 'speciale tekens' venster openen, dit doe je via de menu-optie 'Wijzig' en selecteer vervolgens de optie 'Speciale tekens'. Er wordt een nieuw dialoog venster geopend. Klik hier vervolgens op de optie 'Emoji'.

Hier vind je de emoticons in verschillende categorieën zoals personen, natuur, objecten, plaatsen en symbolen. Met behulp van een dubbelklik wordt de emoji toegevoegd aan je tekst op de plaats waar de cursor staat. Opvalllend is dat je de Emoji's die gebruikt worden in de berichten applicatie niet kunt terugvinden in het speciale tekens menu. Daarnaast zijn de nieuwe iOS 6 Emoji's ook terug te vinden in de OS X versie.

Meer tips over Emoji kun je hier terugvinden.Reacties


  • Fons

    30 oktober 2013 om 9:32

    Dank je wel

Een reactie toevoegen: