14 november 2012

Fotolader: Het automatisch openen van iPhoto uitschakelen

Misschien heb je zelf al ondervonden wanneer je een iPhone, iPod Touch, iPad of digitale camera aansluit op je Mac automatisch wordt ook direct iPhoto geopend. Hierdoor is het mogelijk om foto's direct te importeren in de iPhoto bibliotheek.

Dat is natuurlijk erg handig, maar het kan ook erg storend zijn wanneer je dit niet wilt of wanneer je foto's liever importeert via een andere applicatie. Het automatisch importeren van foto’s wordt geregeld door de standaard OS X Fotolader applicatie. Via deze applicatie kun je instellen wat er moet gebeuren als een iDevice of digitale camera wordt aangesloten. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Sluit een iDevice of camera aan op je Mac
• Start de Fotolader applicatie
• Klik op het pijl icoon linksonder in het Fotolader venster

Er wordt een menu geopend met verschillende extra opties. Selecteer bij ‘Open bij aansluiting’ het gewenste programma dat je wilt starten nadat je apparaat is aangesloten. Naast programma’s kan je hier ook de optie ‘Geen programma’ selecteren, hierdoor wordt er geen programma geopend bij het aansluiten van het apparaat. Je kunt de optie per apparaat instellen, wanneer je je iPad aansluit kun je bijvoorbeeld iPhoto openen en bij het aansluiten van je iPhone de Fotolader.

Meer tips over OS X kun je hier terugvinden.Reacties


 • Roel

  17 november 2012 om 13:30

  Ik heb snowleopard maar kan het programma Fotolader nergens vinden op mijn MacBook. Weet iemand hoe ik dit programma alsnog kan bemachtigen?
  Kan ik de installatieschijf hiervoor gebruiken (zonder alles opnieuw te herinstalleren)?
  Misschien heb ik het in het verleden wel per ongeluk verwijderd.

 • Louis Raaijmaakers

  19 november 2014 om 13:40

  Het icoon linksonder in het scherm verschijnt niet meer op mijn MacBook Pro.
  Via dat icoontje had ik Fotolader al eens uitgezet, maar nu blijft het programma opstarten als ik een SD card in de gleuf duw, terwijl ik het programma helemaal niet wil gebruiken.

  HELP!

  Hoe kom ik van Fotolader af??

 • Hans

  30 juni 2015 om 9:18

  Hoe kom je er van af!! Wat een #$@#@# tool is dat… ik wil het helemaal niet!!

 • Wesley Fabry

  30 juni 2015 om 10:10

  Het werkt nog steeds zoals in de tip staat omschreven, ook voor SD-kaarten, USB-sticks, etc. even de moeite nemen om dit voor alle apparaten uit te schakelen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!