4 december 2015

ScreencastFoto’s voor OS X: Een andere hoofdfoto kiezen voor albums en gezichten

Foto's voor OS X logo

Wie gebruikmaakt van Foto’s voor OS X wil natuurlijk alles netjes ordenen en plaatsen in mappen. Het is een leuke bezigheid om zo alles overzichtelijk bij elkaar te plaatsen.

Het resultaat is dan een prachtig overzicht van al je foto’s en mooie momenten. Wanneer je een album aanmaakt in Foto’s voor OS X wordt er automatisch een hoofdfoto geselecteerd, dit is de foto die je in het overzicht te zien krijgt voor dat album. Deze foto kun je eenvoudig wijzigen, hoe lees je in onderstaande stappen.

• Open Foto’s voor OS X
• Navigeer naar het album waarvan je de hoofdfoto wilt wijzigen
• Open dit album
• Zoek naar de foto die je wilt gebruiken als hoofdfoto

Hoofdfoto instellen foto's voor os x

Klik nu met een secundaire klik (rechtermuisknop) op de foto en kies in het context-menu voor de optie 'Maak hoofdfoto', onmiddellijk wordt deze foto ingesteld als hoofdfoto en krijg je deze te zien in het overzicht. Maak je gebruik van iCloud-fotobibliotheek, dan wordt deze hoofdfoto gesynchroniseerd met al je aangesloten apparaten en krijg je ook hier de hoofdfoto te zien.

Deze procedure kun je overigens ook toepassen op gezichte bij de gelijknamige functie in Foto’s voor OS X, zo bepaal je zelf de hoofdfoto van je personen.

Lees ook: Locatie toevoegen aan Foto’s


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: