16 augustus 2014

Apple TV: Fotostream gebruiken als schermbeveiliging

apple tv icon retinaWanneer je in het bezit bent van een iCloud account dan heb je de mogelijkheid om fotostream te activeren. Wanneer je een foto met je iPhone, iPad of iPod Touch maakt, wordt deze (alleen bij een Wi-Fi verbinding) automatisch geupload naar Fotostream in je iCloud account.

Daarna kun je de foto’s op al je Apple apparaten bekijken, waaronder ook de Apple TV. Op de Apple TV is het mogelijk de foto’s van je Fotostream te gebruiken als schermbeveiliging (screensaver). Fotostream kun je op een iOS apparaat activeren via het menu: Instellingen ▸ iCloud ▸ Foto’s ▸ Mijn fotostream.

fotostreamatv

Schakel vervolgens je Apple TV in en navigeer naar het hoofdmenu, open hier de applicatie 'Fotostream' en log in met je iCloud account. Wanneer de Apple TV vraagt om Fotostream als schermbeveiliging te gebruiken dien je voor 'Ja' te selecteren. Mocht Fotostream al actief zijn op je Apple TV, maar nog niet als schermbeveiliging, dan kun je dit activeren via Instellingen ▸ Schermbeveiliging ▸ Foto’s ▸ Fotostream. Kies hier je gehele of een gedeelde fotostream.

Meer over Fotostream kun je hier terugvinden.Reacties


 • Maarten

  16 augustus 2014 om 14:12

  Het is alweer enige tijd geleden dat ik opeens bijzondere foto’s op mijn AppleTV screensaver te zien kreeg. Nietsvermoedend kwamen er foto’s in beeld die ik had ontvangen van contacten met WhatsApp. Kwam niet goed uit met schoonouders thuis… Dit is mijn AppleTip.

 • Anne

  20 april 2016 om 14:43

  tot voor kort had ik altijd mijn fotostream als schermbeveiliging. Ik vind het erg leuk om die foto’s dan voorbij te zien komen.

  Sinds kort blijft het beeld gewoon zwart en krijg ik geen foto’s meer te zien. Ik heb niets aan de instellingen veranderd… Hoe kan ik dit oplossen?

Een reactie toevoegen: