16 augustus 2014

iOS 7iOS: Uitnodigingsmeldingen voor agenda’s uitschakelen

agenda icon ios7 retinaWanneer je een afspraak toevoegt in je Agenda kun je eenvoudig personen een uitnodiging sturen voor deze afspraak. Vul hiervoor het gewenste e-mailadres in bij de optie 'Genodigden' en de personen worden op de hoogte gesteld. Dit wordt gedaan via een push-notificatie die je vervolgens ontvangt op je iPhone, iPad, iPod Touch en/of Mac.

Als je meerdere iDevices bezit kan het dus voorkomen dat al deze apparaten een melding geven, dit kan in sommige gevallen niet de bedoeling zijn. Je kunt ervoor kiezen om de meldingen (per apparaat) uit te schakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'E-mail, contacten, agenda's'
• Scroll naar de optie 'Agenda's'

agendameldinguit

Schakel vervolgens de optie 'Uitnodigingsmeldingen' uit, vanaf dit moment zal je voor uitnodigingen voor afspraken niet meer worden gealarmeerd via een push-notificatie. De uitnodigingen kunnen vanzelfsprekend nog wel worden bekeken in de Agenda applicatie, open hiervoor deze en tap onderaan op 'Inkomend'. Hier vind je een overzicht van alle uitnodigingen die je hebt ontvangen en kun je ze ook beantwoorden, accepteren of negeren.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


  • Dan

    19 januari 2015 om 13:55

    Hoe kan ik een uitnodiging accepteren op de imac of iphone zonder een bevestigingsbericht te versturen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!