15 augustus 2014

Voorvertoning: Een PDF-bestand converteren naar zwart-wit (grijs)

voorvertoning retina iconOm PDF-bestanden te openen in OS X heb je helemaal geen Adobe Reader nodig, want de voorvertoning applicatie kan perfect PDF-bestanden bekijken en zelfs bewerken. Daarnaast gebruikt de onlangs toegevoegde iBook-applicatie ook de Voorvertoning app om PDF-boeken te openen om deze vervolgens te kunnen lezen.

In sommige gevallen dien je een PDF-bestand af te drukken, wanneer het dan niet noodzakelijk is deze in kleur af te drukken kun je er voor kiezen om het PDF-bestand in zwart-wit af te drukken. Dit bespaart je uiteraard een hoop kleuren inkt en is dan weer iets voordeliger voor de portemonnee. Daarnaast wordt ook de grootte van het PDF document beperkt.

• Open het PDF-bestand in voorvertoning
• Navigeer naar de menubalk
• Klik hier op de optie ‘Archief’
• Selecteer hier de optie ‘Exporteer’

exporteervoorvetoning

Automatisch opent er zich een pop-up venster met de mogelijkheid om een locatie te selecteren om het PDF-bestand te bewaren. Kies een gewenste locatie en pas eventueel de naam van het document aan. Klik vervolgens op het drop-down menu naast ‘Quartz-filter’ en selecteer hier ‘Black and White’ voor zwart-wit. Klik op ‘Bewaar’ om het PDF-bestand als zwart-wit exemplaar te exporteren. Naast zwart-wit heb je nog meer kleuren om te exporteren, denk hierbij bijvoorbeeld aan grijs-tinten (Gray Tone), bruine kleuren (Sepia Tone), enzovoorts.

Meer over Voorvertoning kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!