10 februari 2010

Gedeelte van een webpagina op het Dashboard plaatsen

Als je aan het internetten bent met Safari en een interessante webpagina tegenkomt, kan je deze bewaren voor later. Dit kan op verschillende manieren zoals de website bij je bladwijzers zetten, terug zoeken in de geschiedenis, lokaal opslaan of door middel van een simpele schermafdruk.

Maar wist je dat je de webpagina, of een gedeelte ervan, ook op je dashboard kunt plaatsen?

Om een bepaald gedeelte van een website op het dashboard te plaatsen, open je eerst de desbetreffende webpagina. Ga daarna in de Safari menublak naar "Archief" en kies de optie "Open in Dashboard". Het is ook mogelijk om met een ctrl+klik (rechtermuisklik) voor "Open in Dashboard" te kiezen. Als  je vaak gebruik wilt maken van deze functionaliteit, kun je een knop hiervoor aanmaken in de Safari navigatie balk.

Wanneer de "Open in Dashboard" optie is geactiveerd kun je een gedeelte van de webpagina selecteren dat je op je dashboard wilt plaatsen. Na het selecteren klik je op "Voeg toe" en het pagina knipsel verschijnt op het OS X Dashboard.

Let er wel op dat de content van de pagina niet lokaal wordt opgeslagen. Dit betekent dat er een internetverbinding moet zijn om de pagina weer te geven. Het is hierdoor achteraf wel mogelijk, om de grootte en de selectie van de pagina aan te passen. Dit kan door op info (het ”i'tje” rechts onder) te drukken en dan “Wijzigingen” te klikken.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!