11 februari 2010

Systeem toetscombinaties blokkeren in schermdeling

In OS X 10.6 Snow Leopard's schermdeling applicatie is het gedrag van de systeem-toetscombinaties gewijzigd. Tijdens een schermdeling sessie werd in de voorafgaande versies van de applicatie de speciale toets combinaties zoals cmd⌘ + tab niet ondersteund op de remote Mac.

Sinds OS X 10.6 worden deze speciale toets combinaties zoals cmd⌘ + tab wel ondersteund, inclusief de toets combinaties voor Forceer stop ⌘⌥⎋, Log uit ⇧⌘Q en de functietoetsen.

Hoewel dit als een verbetering klinkt kan dit juist ook niet handig zijn als je in het verleden vaak met de schermdeling applicatie hebt gewerkt.

Je kan de 'verbetering' doormiddel van het onderstaande terminal commando weer uitschakelen:

defaults write com.apple.ScreenSharing DoNotSendSystemKeys -bool YES

Apple's professionele management pakket Apple Remote Desktop (ARD) is vanaf versie 3.3 ook voorzien van de bovenstaande verbetering. In de ARD applicatie kan je dit uitschakelen met het commando:

defaults write com.apple.RemoteDesktop DoNotSendSystemKeys -bool YES

Vanzelfsprekend kan je de systeem-toetscombinaties weer activeren in de applicaties door YES in NO te vervangen.Reacties


 • Wilfred

  11 februari 2010 om 18:16

  De link van Apple Remote Desktop doet het niet! Hij gaat het adres uitvoeren op jullie site als je begrijpt wat ik bedoel. Effe http:// voor zetten denk ik!

  Tot zover,

  Wilfred

 • Richard

  11 februari 2010 om 19:23

  @Wilfred: Bedankt! aangepast..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!