26 april 2012

Het draadloos toetsenbord gebruiken bij het opstarten van je Mac

Bij het opstarten van je Mac heb je de beschikking over een aantal toetscombinaties. Zo kun je bijvoorbeeld in veilige modus opstarten met behulp van de shift⇧ toets en met de Option⌥-toets kun je een opstartschijf selecteren. Een andere veel voorkomende optie bij het opstarten is het resetten van het PRAM geheugen cmd⌘ + Option⌥ + P + R.

Wanneer je de toetscombinaties wilt uitvoeren met behulp van het Apple draadloze Bluetooth toetsenbord dan is het van belang om dit op het juiste moment te doen. In eerste instantie wordt namelijk het toetsenbord niet direct geactiveerd door je Mac.

Het draadloos toetsenbord wordt pas geactiveerd op het moment dat je het 'chime' (boing!) geluid te horen krijgt. Het is dus noodzakelijk om pas op het moment dat je het 'chime' geluid hoort de gewenste toets combinatie in te drukken. Wanneer je toesten te vroeg indrukt zal de toetscombinatie niet worden herkend en start je Mac met standaard instellingen op.

Het selecteren van een opstartschijf is niet alleen mogelijk met de Option⌥-toets maar ook met behulp van de systeemvoorkeuren van je Mac. Ga hiervoor naar het  menu ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Opstartschijf, selecteer de gewenste opstartschijf en klik op de herstart-knop.Reacties


 • Ton

  26 april 2012 om 9:59

  Vanwege dat soort ellende heb ik nog altijd een antiek USB toetsenbord in de kast. Heeft me al diverse malen gered.

 • Quakie

  26 april 2012 om 13:53

  Hier nog een. Via een herstart lukt het mij zowat nooit. Een enkele x wel via een coldboot. Drie x handiger om losse USB keyboard aan te sluiten.

 • pop

  16 augustus 2014 om 12:21

  je kunt ook in het batterijhuls voorzichtig even onderaan aan het contactje voor de batterijen ‘krabben’. nu werkt mijn toetsenbord weer.

Een reactie toevoegen: