13 februari 2011

Inside Appletips: Commerciële belangen…

Een website beheren die heel veel bezoekers trekt klinkt voor veel mensen als een droom. Het is ook ontzettend leuk om iedere week weer een stijgende lijn in de statistieken terug te vinden en een geweldige groei door te maken.

Grote aantallen bezoekers heeft ook een aantal neveneffecten. Zo is het niet meer mogelijk om de website zomaar bij iedere webhoster te plaatsen en moet er achter de schermen veel onderhoud en dergelijk worden uitgevoerd om de boel draaiende te houden. De bezoekers krijgen hier vanzelfsprekend niets van mee, die typen de url in de adresbalk en *plop* daar is de website.

Appletips wordt met veel plezier gemaakt in mijn persoonlijke vrije tijd. Simpelweg omdat ik het leuk vind om mensen iets bij te leren en op de hoogte te brengen van leuke Apple gerelateerde onderwerpen. Daarbij krijg ik hulp van enthousiaste mensen zoals Pepijn, Justin en Mark die geheel belangeloos meewerken aan appletips.

Ik heb de bewuste keuze gemaakt om het tonen van advertenties tot een minimum te beperken. De advertenties zijn noodzakelijk om de hosting te kunnen betalen, met een simpel one.com abonnement van 5 euro per maand red je namelijk 25000+ bezoekers per dag niet. Tevens gebruik ik de beperkte inkomsten om verbeteringen door te voeren aan de website (design en nieuwe mogelijkheden). En natuurlijk dan blijft er nog wat over, maar geloof me appletips is echt het slechtst betaalde bijbaantje wat ik ooit in mijn leven heb gehad, zeker gezien het aantal uren wat erin wordt gestopt.

Bijna dagelijks krijg ik per e-mail van allerlei leveranciers en ontwikkelaars aanbiedingen om vooral hun diensten te promoten tegen flinke vergoedingen. Speciale bureaus gespecialiseerd in internet marketing garanderen mij zelfs duizenden euro’s per maand als ik de advertenties aan hun uitbesteed. Al deze aanbiedingen hebben maar één doel, de bezoekers van appletips te overspoelen met pagina vullende interactieve ‘overlay’ advertenties die bijna door iedereen als afschuwelijk worden ervaren. Zelf heb ik ook een verschrikkelijke hekel aan dit soort advertenties en ga daarom en tegenstelling tot collega Apple websites niet in op dit soort aanbiedingen.

En eigenlijk is dit misschien wel heel erg stom, de content op appletips vind je op geen andere grootschalige Nederlandse Apple website terug. Dus ik zou het mopperen van de appletips bezoekers eenvoudig kunnen negeren, ze komen immers toch wel terug voor de content. Het zou een mooie compensatie zijn voor het minimaal aantal klikken op de huidige advertenties.

Van de advertentie opbrengsten worden ook bijna alle weggeef acties betaald. De weggeef acties hebben tot doel om de bezoekers van appletips te belonen voor hun loyaliteit aan appletips.

Wanneer er 5 giftcodes voor een bepaalde app worden weggeven dan worden deze door appletips zelf betaald, het zijn geen promocodes die door de ontwikkelaar ter beschikking worden gesteld. Vanzelfsprekend worden er alleen giftcodes weggegeven van apps waarbij ik zelf een goed gevoel heb.

In het geval van ontwikkelaars die promocodes ter beschikking stellen gelden de zelfde voorwaarden, een app moet speciaal, nuttig en handig zijn. Tevens wordt er duidelijk bij vermeld dat de promocodes worden gesponsord. Tot nu toe is dit slechts eenmaal gebeurd en heb ik 12 apps afgewezen. Vanzelfsprekend kan het voorkomen dat mijn persoonlijke mening over een app niet wordt gedeeld door een bezoeker.

De afgelopen weken ben ik meerdere malen door enkele appletips bezoekers ‘beschuldigd’ van commerciële belangen, dat soort opmerkingen hoort er nu eenmaal bij als je een populaire website beheert, daar kan ik allemaal best mee leven. Sommige mensen roepen nu eenmaal snel, helaas zijn dit vaak bezoekers die een fake e-mail adres achterlaten bij het plaatsen van een dergelijk commentaar.

99% procent van alle commentaren is gelukkig altijd ontzettend positief over appletips en dat motiveert mij enorm om de website iedere dag weer van nieuwe content te voorzien.

De overige 1% geven je weer inspiratie om het eens uit te leggen hoe het nu echt elkaar steekt….

RichardReacties


 • Cristian Schrik

  13 februari 2011 om 14:59

  IK kan niks anders zeggen als ” Keep up the good work”. Ik kijk elke dag naar Appletips.nl en geef het door aan anderen. Ik heb al veel kennis uit Appletips.nl gehaald sinds ik per 4 december 2010 een iMac heb aangeschaft. BEDANKT!!!!

 • Daspelt

  13 februari 2011 om 15:00

  Keep up the good work!
  Wij Appelaars zijn gelukkig met mensen als jij.

  William

 • Jorn

  13 februari 2011 om 15:00

  Ik zal altijd positief blijven over Appletips! Met of zonder advertenties, het is en blijft echt een top site! Ga zo door!

 • acvz

  13 februari 2011 om 15:00

  Toch jammer dat er mensen zijn die dit soort dingen rondbazuinen. Maar mijn steun heb je altijd, ik bezoek Appletips meerdere keren per dag en vind het een geweldige site. Goed dat je niet zoveel advertenties plaatst!

 • Robbert

  13 februari 2011 om 15:00

  Richard, de advertenties op de site vallen inderdaad enorm mee. Ik heb naast dit artikel 2 vakjes staan, 1 van Google Ads en 1 van KLM. Echter onder de artikkelen staan altijd 4 vakjes met ‘advertise here’ die leeg zijn. Waarom vul je die niet? Daar mag van mij best net als bij iPhoneclub wat reclame staan. Succes!

 • sypie

  13 februari 2011 om 15:02

  Goede visie om je website niet vol te stampen met reclame.

  Als je wilt kun je inderdaad 60% van je pagina laten vullen met reclame en daarin één nuttige blogpost (Apple Tip in dit geval) plaatsen. Het is nutteloos, opdringerig en meestal sta je niet eens achter hetgeen er geadverteerd wordt. (op MacFreak/MacWereld staat bijvoorbeeld CleanMyMac geadverteerd terwijl het een waardeloos en probleemveroorzakende applicatie is)

  Op alle sites die ik maak/beheer komt helemaal geen reclame. Ik heb het wel eens gehad op MacWiki.nl maar na een onenigheidje met Google, waar je niet eens tegen in protest kunt gaan, heb ik besloten om alles er weer af te kieperen. Bezoekers zitten er niet op te wachten.

  Ik snap dat als beheerder je bakken met geld kunt verdienen met het accepteren van reclame maar als je daarmee een heleboel bezoekers wegjaagt dan heeft het een averechts effect. Als er dan vervolgens niemand meer komt opdagen zijn de reclamemakers ook weg omdat er niemand meer komt. Gevolg: website met een slechte naam, weinig bezoekers en ook nog eens geen inkomsten uit reclame.

  Ik waardeer je keuze.
  (op zich zou ik wel een en ander willen reviewen om er lekker over te schrijven, maar dan niet alleen voor AT.

 • FAB

  13 februari 2011 om 15:05

  Gelukkig zie ik vanmorgen nog tegen een vriend van me, dat ik het zo’n ontzettend leuke site vind en dat allemaal belangeloos. Gelukkig weet ik wat het kost een site in stand te houden en waardeer het dan ook ten zeerste. Ik ben ook één van die mannen die sinds kort geleden is overgestapt naar de MAC en dan is deze site een geweldige aanvullig op mijn gebrekkige kennis.
  Ik ben je dus heel dankbaar en de commerciele (stoor)zender neem ik dan maar voor lief.
  Kussen mag ik waarschijnlijk niet, (moet je ook niet willen…hihihi) maar van als blijk van waardering krijg je er drie…hihihi…

  Mvrg.

  Een trouwe lezer……

 • Peter

  13 februari 2011 om 15:07

  Kijk dagelijks op appletips en hoop dat het zo blijft als het is, tenminste wat de inhoud betreft. heb er veel aan. je hebt altijd zeikerds en kwaadsprekers maar die zullen nooit zo’n site als deze kunnen opzetten en voortzetten.

 • ton

  13 februari 2011 om 15:08

  Ik volg Appletips met plezier en steek er veel van op. Prettig leesbaar.

 • Nino

  13 februari 2011 om 15:08

  Er zijn altijd mensen die zeuren.

  Maar ik lees altijd graag op Appletips.nl dus ga zo door!

 • Bert

  13 februari 2011 om 15:11

  Ik vind het een prima site, waar je veel van kan opsteken.
  Ik werk niet voor niets, als je iets goed doet mag je er ook voor betaald krijgen, iedereen.

 • Karel-Henk Sijgers

  13 februari 2011 om 15:21

  Voor mij is het heel simpel: jij (jullie) schrijft heel goed en lekker leesbaar, de tips zijn veelal bijzonder handig, ik kijk iedere dag en lees iedere post. Vooral doorgaan waar je mee bezig bent. Mijn complimenten voor wat je doet en ik heb diep respect voor je productiviteit!

 • Hemigrapsus

  13 februari 2011 om 15:25

  Het is een geweldige site! En reclame is op zich niet heel erg, neem als voorbeeld http://www.onemorething.nl.

 • Karel

  13 februari 2011 om 15:26

  Ik heb nu al een half jaar een Mac en Appletips heeft me vaak geholpen met problemen. Nu maakt het bezoeken van deze website uit tot één van men dagelijkse routines. Ik sta versteld hoeveel nieuwe onderwerpen er dagelijks terug te vinden zijn. iCandy is ook een leuke manier om een mooie en niet doorsnee achtergrond te vinden. Echt proficiat voor al het goede werk!! Blijf zo doorgaan!!

 • Exotic

  13 februari 2011 om 15:26

  Ik deel de mening van de mensen hierboven, keep up the good work! Dagelijks surf ik naar Appletips.nl ;)

  Ps ikzelf zou zo’n reclame die jou en de site duizenden euro’s kunnen opleveren, even goed in overweging nemen.

 • Hans

  13 februari 2011 om 15:27

  Ik lees deze site meerdere malen per dag om te zien of er nog iets nieuws is. Als de reclame beperkt blijft tot het nivo dat de iPhoneclub hanteert zal ik deze site met plezier blijven bezoeken. Bedankt voor de hoeveelheid werk die je er in steekt.

 • Wim Van Hemelrijk

  13 februari 2011 om 15:31

  Proficiat met de site, doe aub zo verder! Ik kom dagelijks kijken (soms meermaals per dag) en heb al veel bijgeleerd over m’n Mac (onze eerste sinds mei 2010) Keep up The Good Work!!!!!!

  Mocht je ooit bezwijken onder de druk van adverteerders, zou ik het jammer vinden, maar ik zou er zeker niet voor “wegblijven” en er alle begrip voor hebben!
  Greetz,
  Wim

  (en geen fake e-mail)

 • sypie

  13 februari 2011 om 15:42

  @Hemigrapsus Sommige reclame op OMT is bloedirritant en niet goed geïntegreerd in de opmaak van de pagina.

 • Ivo

  13 februari 2011 om 15:45

  DIt is de enige Apple site die ik volg en bijhoud met lezen. Ben zeer tevreden en ik zal eens wat meer op de Ads klikken voor je!

 • job

  13 februari 2011 om 16:32

  Tumbs up voor Richard en consorten! Reclame is echter nodig om de alles te kunnen betalen. Een ander model is de lezers abonnementskosten laten betalen, maar daar zit al helemaal niemand op te wachten. Advertenties tonen vind ik dan ook geen probleem. Zolang ze maar van integer zijn en de bruikbaarheid van der website niet benadelen. (Eerst 10sec naar een reclame moeten kijken voordat je de site kan bezoeken en zulke grappen)

 • Marcel

  13 februari 2011 om 16:32

  Zelf regelmatig zeer nuttige tips opgedoken van je website. Zou die reclameinkomsten juist wel gaan overwegen. Als is het maar dat je er meer tijd in kan stoppen wat de inhoud weer ten goede komt. Een bannertje zoals je rechtsonderin hebt kan best wat uitgebreider zonder dat het storend hoeft te zijn. Een slecht voorbeeld van zoals het niet moet is nu.nl of die van de telegraaf.
  sterkte ermee :-)
  Marcel

 • Ed Bouwens

  13 februari 2011 om 16:50

  Bedankt voor al je harde werk aan Appletips, heb er al vaak wat aan gehad. Goed dat je je geen zorgen maakt over die 1% zeurders. En je reclame-beleid bepaal je helemaal zelf! Blijf doorgaan, ik blijf dankbaar.

 • jopie

  13 februari 2011 om 16:53

  heeren
  ik sluit me bij bovenstaande lofprijzingen aan!

  vooral zo doorgaan

  van: een dagelijkse bezoeker

 • WebbeDingetjes

  13 februari 2011 om 17:09

  Kan me haast niet voorstellen dat er iemand is die bij deze geweldige site negatief commentaar zou willen leveren.

  Jullie zijn voor mij een daily MUST-SEE site

  Supertips , simpele uitleg een een prachtige rustgevende layout
  En dan ook nog het schitterende nieuwe onderdeel iCandy

  ppletips rules

  Ga zo door

  Grt WebbeDingetjes

 • Funske

  13 februari 2011 om 17:27

  Richard, mijn komplimenten!!!!!
  Het is een prima site, die ik elke dag met veel plezier lees.
  Ik ben al ± 20 jaar Mac-gebruiker en het komt toch regelmatig voor dat ik bepaalde tips echt niet wist.
  Dus ga a.u.b. zo door!!!!

 • Annie

  13 februari 2011 om 17:33

  Sinds 1 jaar bezit ik een iMac (eerst Windows) en met heel veel plezier maak ik gebruik van alle tips. Ik ben er zo blij mee dat appletips hier als startpagina in gebruik is! Richard heel erg bedankt en ik hoop dat je zo door gaat. Ook Pepijn, Justin en Mark dank ik voor hun bijdrage.

  Groet Annie

 • Maarten

  13 februari 2011 om 17:36

  Richard,

  Gebruik nu een paar jaar de iMac en iPhone. Zonder Appletips.nl was ik nooit achter een x-tal super-handige tips gekomen… Meer gebruiksgenot van deze Apple machines!

  Mocht Apple je website willen overnemen voor een giga-bedrag, dan gewoon doen hoor!

  Maarten

 • Fabian

  13 februari 2011 om 17:40

  Ik lees sinds een aantal maanden de website en de artikelen zijn geweldig! Erg handige tips schrijven jullie. Ga vooral zo door! :)

 • Kor

  13 februari 2011 om 17:49

  Richard en iedereen die aan deze prachtige site meewerkt hartelijk bedankt. Ik heb sinds half november 2010 een Mac en ik heb veel gehad aan de tips op deze site. Dat reclame nodig is om het een en ander draaiende te houden, daar heb ik alle begrip voor.

 • Jack

  13 februari 2011 om 17:50

  Hoi,
  Ik geniet elke dag van de appletips, laat je dus niet beinvloeden door negatieve reacties maar keep up the good work !

 • Neman

  13 februari 2011 om 17:59

  Je website is gewoonweg steengoed!!!!
  Bedankt voor de moeite en de tijd die je hierin steekt Richard!!

 • Theo de klerk

  13 februari 2011 om 18:12

  ‘k Ben buitengewoon dankbaar met deze website. Vakwerk !!!
  Laat u niet ontmoedigen.

 • Mausy

  13 februari 2011 om 18:22

  Van mij mag er meer reclame op de website hoor. Ik heb er geen last van.

 • Serena

  13 februari 2011 om 18:23

  Ik mag dan misschien niet bij alles een berichtje achterlaten, maar ik lees hier dagelijks en maak dankbaar gebruik vam diverse tips. Ga vooral zo door!!!

 • Marius

  13 februari 2011 om 18:23

  ‘Misschien we de beste Nederlandstalige Apple site’
  Heel veel van geleerd en wat mij betreft; vooral zo doorgaan.
  Enorm bedankt !!
  Marius

 • Klaas

  13 februari 2011 om 18:24

  TOP!!

 • Iktjilp

  13 februari 2011 om 18:53

  Reclame op een website met tips en reviews is altijd moeilijk. Soms deel ik ook eens ervaringen en zo meer op mijn blog.

  Een tijd geleden ben ik met Flattr begonnen. Mijn bedoeling is om zo de onkosten van de server minder kostelijk te maken.

  Zelf klik ik ook op de Flattr knop als ik iets interessants heb gelezen. Iets dat ik hier ook zou doen bij elke tip die ik lees tot op het einde.

 • jocstone

  13 februari 2011 om 19:23

  Zelfs hier in het verre België wordt de Appletips site gekoesterd, gewaardeerd en top bevonden!!

 • dennis

  13 februari 2011 om 19:51

  Bescheiden tekstuele reklame vind ik binnen de perken. Animated gifs/overlays en flash reklame is een reden om weg te ‘zappen’.
  Ik heb mijn browser uitgerust met een flash-blocker …. en het is heerlijk (reklame) rustig! Als Flash gebruikt zou worden waar het voor bedoeld was, was dit overbodig geweest.

  Verkoop je ziel niet aan de duivel. Het lijkt aantrekkelijk, maar het kan een averechts effect hebben… de de reklame minder (terugkerende) bezoekers, waardoor ook minder reklame inkomsten.

  Ik sluit me aan bij velen: keep up the good work

 • Peter

  13 februari 2011 om 20:04

  Keep up the great work!!

  Ps. Voor niets gaat de zon op, dus als jij commerciëler wilt zijn, op wat voor een manier dan ook, be my guest! Want goede journalistiek is en blijft objectief…

 • Peter

  13 februari 2011 om 20:14

  Richard, geweldige site en ik hoop dat je er mee door kan gaan…..
  Negatieve reacties komen vaak voort uit een soort van jaloezie, ik zou zeggen trek je daar vooral niks van aan, ik kijk er elke dag even naar uit, naar vaak weer net die handige tip …

 • Harry

  13 februari 2011 om 20:17

  Inspirerende blog, ben blij dat er met je inzet zoveel handige info op mijn iphone komt

 • patricia

  13 februari 2011 om 20:23

  Richard,ga gewoon zo door!!!
  Ik als macgebruiker ben enorm blij met deze infomatieve en nuttige site.
  Dank je voor al de tips en trics!!!

  patricia

 • Jasper

  13 februari 2011 om 20:31

  Gewoon doorgaan en van die 1% niet te veel aantrekken.
  Ik blijf lezen op deze site!

 • Michel

  13 februari 2011 om 20:42

  zeer informatieve site en een beetje reclame om je uren vergoed te krijgen is echt niet erg! Gewoon doorgaan met de site, ik lees bijna elke dag. Bedankt
  Michel

 • Morris

  13 februari 2011 om 20:46

  Al verdien je je brood met deze site. Eventueel met wat meer ads. Ik kijk graag elke dag even!

 • Rene

  13 februari 2011 om 20:49

  Richard,
  Ik vind Appletips een hele leuke site, en ik begrijp wel waarom het enorm populair is. Er is niks mis mee om wat te verdienen als je zoveel mensen goed verder weet te helpen met tips voor hun mac. Niemand vindt reclames leuk, maar er zijn ook andere mogelijkheden om wat aan je site te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld van een deel van je tips betaalde content maken, of online cursussen geven, screencasts verkopen etc etc. Ik denk dat Appletips voor jullie nog leuker wordt als je/jullie er ook wat mee verdienen, zonder daarbij de principes over boord te gooien. Ik wens jullie alle succes met de site en ik hoop nog veel appletips te kunnen lezen!

 • Steven

  13 februari 2011 om 20:56

  Je bent zeeeeer goed bezig en ik ben je alleszins heel erg dankbaar voor deze zeer interessante website die tevens mooi en overzichtelijk is. Via de RSS feed kom ik geregeld op de website en heb al veel bijgeleerd.

 • Freerk

  13 februari 2011 om 21:03

  Richard, en natuurlijk de andere medewerkers, ook ontzettend bedankt voor jullie toewijding en drive. Ik ben blij met de geringe hoeveelheid advertentie’s en nog blijer met de grote hoeveelheid tips die vaak voorbijkomen. En als geregelde bezoeker kan ik dit erg waarderen.
  Ga zo door, niet om de beste Mac site te worden want dat ben je al, voor jouw plezier maar ook voor de lezers.

 • reyn

  13 februari 2011 om 21:12

  geweldige site Richard!
  Ik vraag me vaak af of ze bij Apple zelf die tips wel kennen…….

 • Rens Verhoeven

  13 februari 2011 om 21:23

  Ik ken de situatie: je wilt reclame vrij blijven maar je moet wel iets van inkomsten hebben omdat de hosting betaald moet worden. En dan plaats je 1 reclame blok. Niet eens irritant en iedereen begint al te zeuren.

  Ik vind dat iedereen moet stoppen met de klachte over reclames. Ok reclames die echt irritant zijn (overlay, flash, 10 seconden wachten, gefeliciteerd je bent de 10000000000 bezoek enz.) mag je best over klagen. Maar 1 afbeelding of wat tekst is niet zo erg.

  Richard, ga gewooon zo door en kijk of je iets meer (niet irritante) advertenties kunt plaatsen. Bijvoorbeeld boven de reacties.

 • Norbert

  13 februari 2011 om 21:33

  Hoi Richard,
  Herkenning, dat was het eerste wat ik voelde bij het lezen van dit topic. Al snel werd de herkenning ingenomen door een gevoel van schaamte. Al een tijdje liften wij met onze site mee op jouw succes. Het begon eigenlijk erg onschuldig. Wij wilden onze klanten bijstaan bij het gebruik van hun Mac’s. Zelf stukjes schrijven was toen een optie maar al snel realiseerden wij ons dat het doorlinken van een rss feed veel eenvoudiger was.
  Sinds een dikke maand vind men dan ook op onze site jouw/jullie artikelen.

  Lang verhaal kort,
  Kunnen wij ergens bijdragen mbv een donatie?
  Op die manier willen wij je helpen met het betaalbaar houden van de site en kunnen wij ins gevoel eenvoudiger rechtvaardigen ;-)

  Keep on the good work!
  Gr. Norbert

 • Richard IJzermans

  13 februari 2011 om 22:00

  Iedereen ontzettend bedankt voor de vele leuke reacties!

  –Richard

 • Ronald

  13 februari 2011 om 22:02

  Hallo Richard
  Laat ze maar kletsen, Nederland op zijn smalst om hier weer over te zeuren. Ga door met je goede werk en als je al geld verdient met het geven van betrouwbare en zinvolle informatie wat is dan het probleem?
  Groet
  Ronald

 • ThaMan

  13 februari 2011 om 22:10

  Netjes man, ik heb al veel geleerd van Appletips.nl. En elke dag neem ik wel eens bezoekje op new content. Bedankt voor al je input !

 • Allard

  13 februari 2011 om 22:18

  Appletips is voor mij een van de belangrijkste informatiebronnen geweest sinds mijn overstap van windows naar mac, en ik wil jullie daar ook hartelijk voor bedanken. Ik vind het grappig om terug te lezen hoe jullie er mee omgaan en ik kan niet anders zeggen dat ik daar respect voor heb. Ik onderhoud ook van tijd tot tijd een column en ondanks ik altijd probeer iets moois neer te zetten zijn er altijd gasten bij die negatief zijn of rare insinuaties doen…maar die zijn ook nodig…al is het alleen al om te realiseren hoe tof het is dat er mensen zijn die het wel positief reageren.

 • Joost

  13 februari 2011 om 22:25

  Richard, elke dag kijk ook ik naar jouw tips en realiseer mij dat jouw werk enorm veel tijd in beslag neemt. Ik vraag mij vaak af waar je de tijd vandaan haalt en de centen om het te bekostigen. Mijn voorstel aan jou zou dan ook zijn vermeld een keer jouw bankrekening, zodat de gebruiker een donatie aan jou kan doen. Alle beetjes helpen.

 • Mike

  13 februari 2011 om 22:40

  Beste site ooit! Morgenochtend weer kijken of er iets nieuws in staat wat wij allen nog niet weten :-)

  Grzzz Mike

 • Justin Scheggetman

  13 februari 2011 om 22:44

  Als schrijver van Appletips en als fanatiek webdeveloper weet ik zeker hoe veel tijd het kost! Tuurlijk, het is een hobby dus maak je er zelfs tijd voor vrij (tenminste, ik wel) en daar tegenover mag best wat reclame staan. Zoals bovenstaand ook al is gezegd; het zijn geen overlay’s of flash reclames en de site lijdt er verder niet onder.

  Richard, en de andere schrijvers, ga zo door ! Ook ik heb hier een hoop opgestoken en hoop dat ik mijn kennis weer met anderen kan delen!

  ~Justin

 • Arjan

  13 februari 2011 om 22:52

  Deze website hoort bij de top van de apple websites! bedankt voor al je inzet!

 • Armand

  13 februari 2011 om 22:55

  Richard,

  1 woord: Respect.
  Ga zo door. Er zijn altijd mensen die negatieve reactie plaatsen.
  Laat maar fijn links liggen. Het overgrote deel waardeert jou (en jullie) inzet om deze web site met gedegen content te vullen en uiterst interessant te houden.
  Bedankt

 • Cap

  13 februari 2011 om 23:27

  Een meer dan terechte, hele diepe buiging voor het werk en de moeite die hier verzet wordt en bedankt voor het plezier en de inzichten die je mij en ongetwijfeld alle andere bezoekers (afgezien van die 1% dan…) dagelijks brengt. Ga zo door!

 • jerome

  13 februari 2011 om 23:37

  Helemaal top deze site ! Stoor me absoluut niet aan de reclame die erop staat en net zoals zijn OMT zou je best wat affiliate links kunnen plaatsen. Die zijn niet storend en kunnen aardig wat inkomsten opleveren. En een donatieknop ? I.p.v.indirecte reclame inkomsten rechtstreekse waardering van bezoekers die geholpen zijn ?

 • Art-art

  13 februari 2011 om 23:47

  Hallo Richard,

  Ga lekker zo door! Laat je niet wegzetten door enkele negatieve reacties.
  Kosten dekken is nu eenmaal nodig en ik krijg nog steeds niet het geval overspoeld te worden.

  Arthur

 • Pat

  13 februari 2011 om 23:47

  Fantastische website!. Jullie doen echt goed werk en zeker voor mensen die van PC naar MAC overstappen is jullie site zeer nuttig. Ik zou zeggen doe jezelf niet te kort en zorg ervoor dat je er wat aan overhoud. Ik vind het totaal geen probleem als je meer advertenties op de site plaatst, tenslotte kijk ik ook regelmatig naar macrumors.com, 9to5mac.com, appleinsider.com, macworld.com etc .. en kijk ik tussen de advertenties door naar de content die ik belangrijk vind. Keep up the good work!!

 • Anske

  14 februari 2011 om 0:28

  Als er iemand in mijn omgeving overstapt naar een Mac is vaak het eerste dat ik na eindelijk en gefeliciteerd zeg: als je hulp nodig hebt vraag het aan mij of kijk op appletips.nl. Elke dag doe ik het zelf namelijk ook een paar keer:)

  Over de advertenties: een paar meer zorgen voor meer inkomsten die je weer in meer functionaliteit kan stoppen. Zolang ze niet tussen de tips staan ben ik namelijk wel een voorstander ervan om geld van adverteerders in iets goeds te stoppen. En appletips.nl is iets goeds. Zo goed dat Apple bij iedere verkoop jullie zou moeten noemen (en bedanken) voor de hulp die jullie bieden.

  Over de donaties: zorg voor een knop/link/paypal button en mensen zouden hun waardering ook op een andere manier kunnen uitten dan een comment..

  Keep up the good work!
  een trouwe fan

 • daan

  14 februari 2011 om 0:44

  Ik lees je stukjes elke dag!
  Omdat ik er een stuk wijzer van word.
  Niet van elk artikel want ik ben een die hard apple fan.
  En weet sommige tips en trucs al.Maar soms zit er 1 of meerdere bij waarvan ik denk HELEMAAL GOED!

  Ga zo door!

 • Eddy

  14 februari 2011 om 0:45

  Beste Richard en anderen van de Appletips-crew,
  Great job wat jullie steeds weer doen en met deze tips gevorderden maken van beginners. Super.

 • iDennis

  14 februari 2011 om 1:20

  Nou Richard, ik waardeer het ten zeerste dat sites als Appletips.nl bestaan! Complimenten. En trouwens ik zou het niet eens er vinden om eens wat valen een reclame bannen tegen te komen. Ik ben veel te bij met Appletips.nl dat ik je dat zonder morren zou vergeven! Keep up the good work!

  Bedank Richard en het hele team dat Appletips.nl draaiende houd!

 • Martin Gort

  14 februari 2011 om 9:00

  Beste Richard,

  Vele voor mij hebben al gereageerd maar wil toch nog iets toevoegen.
  Jij en je team steken veel tijd om ons, Apple gebruikers, naar een hoger niveau te trekken. Het aantal bezoekers aan de website geeft aan dat hier beoefte aan is. Dat jij gebruik maakt, op bescheiden schaal, van advertenties is volledig begrijpelijk! Maar weet je wat veel leuker is? In het verleden heeft menig tijdschrift of krant haar deuren gesloten vanwege slechte advertentie verkoop. Bij jou melden ze zich zelf. Het geeft dus aan dat je gezien wordt als belangrijke speler in de verstrekking van Apple info.
  Het enige wat jij dus moet doen is glimmen van trots dat jouw vrijetijds besteding zo belangrijk is geworden voor velen!

  Zolang jullie ermee doorgaan blijf ik bezoeker.

  Heel veel groeten, Martin

 • Mitchell

  14 februari 2011 om 9:28

  Heb net pas een macbook pro, en was op zoek naar een website voor goede tips voor beginnende Apple gebruikers (zoals iphoneclub dat voor de iPhone is). Tot ik op deze website terecht kwam, Ik kan nergens zo goed terecht als op deze website, de hele dag loop ik te F5-en in de hoop op nieuwtjes. Kortom: KLASSE WERK! GA ZO DOOR!

 • Binnenwerk

  14 februari 2011 om 9:34

  Geheel eens met alle eerdere positieve reacties.

 • dani007nl

  14 februari 2011 om 10:18

  Richard,
  Op Appletips vind ik vaak de kleine tips en trucs die mij enthousiast maken over OSX en iOS. Vaak zijn het zelfs dingen die ik niet eerder heb gelezen op grotere Amerikaanse Apple websites.

  Wanneer nieuwe Mac gebruikers mij vragen waar ze het beste kunnen beginnen dan stuur ik ze altijd door naar deze website.

  Ga zo door en laat je niet kisten!

 • Ron

  14 februari 2011 om 10:32

  Zelf kijk ik meerdere keren per dag naar de site en geef de tips door naar de
  vrienden van de videoklub die er zeker wat aan hebben (Apple gebruikers).

  Ga niet stoppen met de tips in het belang van de gebruikers.

 • TonHos

  14 februari 2011 om 11:16

  Een windows man die overgestapt is naar de MAC, ….. wat een genot, ik heb vele windows mensen naar de MAC gebracht, voor de vele tips ‘Appletips’ bedankt voor het vele werk, ga a.u.b. zo door, groet.

 • Johan L

  14 februari 2011 om 11:59

  Magnifiek, Richard, dat je deze site draaiende houdt ten behoeve van de apple liefhebbers. Met veel dank, en heel veel respect voor de keurige opbouw en de waarde van de tips.
  Mijn eerste site van elke dag,
  Dank en veel succes.

 • 100% me

  14 februari 2011 om 16:13

  Yo Richard,
  Geniale site, ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om een site te beheren. Bovendien heb ik nog lang niet zoveel bezoekers. Ik waardeer jou werk en het werk van andere websitebouwers van harte. Blijf doorgaan en negeer de klachten.

  100% me

 • 100% me

  14 februari 2011 om 16:14

  Yo Richard,

  Geniale site, ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om een site te beheren. Bovendien heb ik nog lang niet zoveel bezoekers. Ik waardeer jou werk en het werk van andere websitebouwers van harte. Blijf doorgaan en negeer de klachten.

  100% me

 • vrolijkje

  14 februari 2011 om 17:20

  sluit me direct aan bij bovenstaande lovende comments!

  Misschien is het voor alle reageerders alvast een idee om op de nu aanwezige advertenties eens te ‘klikken’ zodat Richard’s adverteerders content zijn en verlengen cq terugkomen. Kleine moeite en het levert TIPS wat op!

 • Michel

  14 februari 2011 om 19:40

  Ondanks alles blijft het een leuke en vooral overzichtelijke site, natuurlijk is reclame nodig voor de nodige inkomsten.
  Het is wel een “hobby” en dat moet niet uit de klauwen lopen.

 • Tom D

  14 februari 2011 om 22:04

  Super site, ik volg het elke dag. Ga zo door zal ik zeggen en neem advertenties als het echt moet. Kan ik wel mee leven….

 • Gerbert

  15 februari 2011 om 1:59

  Een reclameblokje met wat AdWords vindt ik niet zo irritant, en kan bij dergelijke bezoekersaantallen toch al een aardig bedrag opleveren.
  Voor mij was (onbewust) deze site helemaal clean van reclame dankzij SafariAdBlock.
  Ik heb wel het idee dat je nogal pech hebt gehad met hosting. Een paar jaar terug beheerde ik mede een forum-site wat ook dagelijks zo’n 20.000 visits had, en zonder speciale hosting.
  1blok AdWords leverde daar destijds soms $100 p.maand.

  Ik het dan nog wel met je eens zijn dat het geen goed betaald bijbaantje is als je gaat kijken naar al je uren die je er in zult moeten steken om deze bezoekers te verkrijgen.

 • Jorrit

  15 februari 2011 om 12:42

  Voor het eerst in aanraking gekomen met AppleTips vorig jaar Oktober, dit nadat ik een iMac gekocht had en de ballen verstand had van dit zeer mooie OS. Ik heb naast deze website geen enkele site waar ik op kijk voor dit soort geperfectioneerde tutorials in verschillende niveau’s. Dit heeft er alles mee te maken dat al deze andere sites zo vol staan met reclames dat ik niet eens meer weet waar ik moet beginnen met lezen.

  Daarom ben ik zo gek op deze website. Hij is mooi, ziet er professioneel uit, is Nederlands, duidelijk… zo kan ik nog wel even doorgaan. Bedankt voor al je vrije tijd in deze website. Hopelijk motiveert dit bericht je ook.

  Ik denk dat je van de meeste mensen hier kan verwachten dat ze ook wel wat voor jou willen doen als het daar op aan komt…

  mvg,

  Jorrit

 • Bram-Pieter Poppe

  15 februari 2011 om 16:11

  Richard,

  Ook ik ben 1 van de vele dagelijkse bezoekers aan je website.
  Ik vind het super dat jij dit initiatief neemt om zo’n goeie en mooie website bij te houden!
  En zou dan ook geen problemen ermee hebben als er eens een popup voorbijkomt, dat is tegenwoordig bijna gemeengoed aan het worden.
  Zolang je hem weg kan klikken is het mijnsinziens helemaal niet erg.

  Van de lucht kan je immers niet leven!

  Ik wil je veel succes wensen en ik hoop dat we nog zeer lang mogen genieten van jouw website.

  Bpp

 • The naked ninja

  15 februari 2011 om 22:25

  Alleen maar hulde voor zowel je website als dit artikel!

 • Jos

  16 februari 2011 om 14:59

  Keep up the good work, Richard

 • Roy

  16 februari 2011 om 20:57

  Mede door deze website is mijn interesse in OSX dermate gegroeid dat ik op het punt staat om een iMac te bestellen. Ik wacht nog even op de update die Apple gaat doorvoeren over enkele weken of maanden. Bedankt voor deze prachtige website. Ik stoor me overigens niet zo aan adds. Zolang ze binnen de perken blijven. Wat dat betreft gun ik je de inkomsten en dat je er wat leuks aan over mag houden. Gaat zo door!

  als je op grafisch vlak eens hulp nodig hebt….

 • Jordi

  17 februari 2011 om 14:12

  Hoi Richard,

  Alsjeblieft, ga zo door! Ik bezoek jij site vaker dan bv. de telegraaf, nu of een andere website!

  Donatie zou ik graag voor je over hebben.

  Gr.

 • dirkuijt

  17 februari 2011 om 15:52

  wow, wat een reacties!
  Richard; goed bezig!
  Ik begrijp dat het soms moeilijk is niet-commercieel te blijven (ik doe zelf hosting, weet hoe het werkt) maar het houdt je website wel “puur” en dat zal altijd worden gewaardeerd.

  En een beetje reclame, daar doet niemand moeilijk over hoor :)

 • tom

  17 februari 2011 om 19:58

  Richard,

  Ik lees al heel lang met veel plezier je artikelen. Vaak heb ik de oplossing voor een probleem op je website gevonden. Persoonlijk zou ik geen bezwaar hebben tegen iets meer reclame als tegemoetkoming voor de gratis content van hoge kwaliteit.

  succes!

 • Robert

  19 februari 2011 om 10:29

  Ik lees de site over het algemeen met veel plezier. Zie regelmatig nieuwe dingetjes voorbij komen. Maar als je er commercieel mee gaat moet je wel zorgen dat je netjes aan bronvermeldingen doet. Ik zie namelijk best regelmatig nederlandse vertalingen geplaatst worden van artikelen op http://hints.macworld.com/

  Wel vooral doorgaan met je site, ik heb geen bezwaar tegen advertenties.

 • Jarno jjw

  6 maart 2011 om 9:43

  Nou het word velen malen gezegd maar ik zeg het toch ook nog een keer, je doet geweldig werk en met heel veel plezier kijk ik regelmatig naar de gehele content van de pagina. Ik steek er veel van op, leer er veel van en er staan vaak hele nuttige applicaties op waar ik wat aan heb. Via deze site krijg je een heel mooie beeld van wat Apple allemaal kan bieden. Ik ben nog geen andere site tegen gekomen zo mooi en netjes als deze.
  Ga vooral zo door.

  grtjs jjw

 • Satch

  25 juni 2011 om 18:01

  Echt een topsite, ga zo door. En heerlijk zonder al die reclames. Lees m elke dag.

  Enne…ik hoop dat je na aftrek van allekosten toch nog een appeltje voor de dorst over houdt ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!