31 januari 2013

iOS 6iOS 6.1: iTunes Match muzieknummers afzonderlijk downloaden

iTunes Match is een bijzonder handige manier om altijd je muziekbibliotheek bij de hand te hebben. Daarnaast kun je eenvoudig de muziek op je apparaat beheren. Zo kun je eenvoudig muziek verwijderen of toevoegen vanuit iCloud, zonder dat je daarbij hoeft te synchroniseren met iTunes. Nieuw in iOS 6.1 (en eindelijk toegevoegd) is de mogelijkheid om nummers afzonderlijk te downloaden uit iCloud.

Eerder was het alleen mogelijk gehele albums, artiesten of afspeellijsten te downloaden. Open hiervoor de muziek applicatie op je iPhone, iPad (mini) en iPod Touch en open een gewenst album of afspeellijst. Klik vervolgens op het wolkje naast het nummer om het muzieknummer onmiddellijk te downloaden.

iTunes Match activeren:

Als je iTunes Match nog niet hebt geactiveerd op je apparaat zie je enkel de muziek die je via iTunes synchronisatie hebt toegevoegd. Om ook je muziek te zien die je niet op je iOS apparaat hebt staan maar wel op iCloud, dien je iTunes Match te activeren. Het inschakelen van iTunes Match is mogelijk via instelling ▸ Muziek ▸ iTunes Match ▸ Toon alle muziek.

Meer tips over iTunes Match kun je hier terugvinden.Reacties


 • Daniël

  1 februari 2013 om 0:39

  Ik vind maar één ding lastig aan match: als je voordat je het vliegtuig in stapt nog even je iPhone wil volgooien met muziek, moet je dus nummer voor nummer of album voor album uit de cloud laden? Geen snellere methode?

 • Victor

  13 april 2013 om 12:02

  Ja dat kan sneller. Maar dan moet je er wel eerder aan denken. Thuis in iTunes losse nummers of afspeellijsten vast downloaden via WiFi. en dan synchroniseren met je iPhone.

 • Jesper

  22 oktober 2014 om 17:11

  Ik heb ook een klein probleempje met itunes match, ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

  Ik heb namelijk mijn Macbook opnieuw geïnstalleerd en gezorgd dat al mijn afspeellijsten in de cloud staan. Nu heb ik voor het eerst Itunes geopend en Match ingeschakeld maar krijg mijn afspeellijsten niet meer te zien en kan ze daardoor niet downloaden!

  Ook bij Itunes -> weergave -> ….. Is niet de button te vinden dat hij mijn muziek uit de cloud ook moet tonen.

  Iemand tips??

Een reactie toevoegen: