31 januari 2013

iOS 6Vijf kleine wijzigingen in iOS 6.1 (Deel 2)

Begin deze week bracht Apple iOS 6.1 uit, vele nieuwe functies zijn er niet toegevoegd. Echter zijn er wel een hoop kleine verbeteringen en tal van bugs opgelost. Bekijk onderstaande vijf kleine wijzingen in iOS 6.1:

• Muzieknummers

In voorgaande versies van iOS stond de duur van een muzieknummer rechts naast de omschrijving. Omdat hier nu het download icon van iCloud staat is de tijdsduur verplaatst naar onder de omschrijving van het muzieknummer.

• Siri:

Ook Siri heeft een kleine vernieuwing gekregen (helaas is Siri nog steeds niet beschikbaar voor ons Nederlanders en Belgen). Vanaf nu is het mogelijk om via Siri bioscoopkaartjes te kopen, opzich een leuke functie en hopelijk binnenkort ook te gebruiken in Nederland en België.

• iCloud bescherming:

Je zal het vast gemerkt hebben toen je iOS 6.1 aan het installeren was, er werd opnieuw naar je iCloud wachtwoord gevraagd en in sommige gevallen diende je extra beveilingsvragen te beantwoorden. Dit is om je iCloud beter te beschermen, dit is goed want steeds meer en meer applicaties maken gebruik van deze dienst en je gegevens.

• Statische strepen in toetsenbord

Misschien was het je opgevallen wanneer je in het bezit bent van een iPhone 5, dat wanneer je de App Store opstart en een zoekopdracht wilde uitvoeren er statische strepen op het toetsenbord verschenen. Ondanks de strepen was het toch mogelijk het toetsenbord eenvoudig te gebruiken. In iOS 6.1 is dit probleem verholpen en is er geen spoor meer van de statische strepen.

• Wi-fi:

Bij iedere update is er uiteraard ook verbetering ten opzichte van het Wi-fi signaal, deze zou in iOS 6.1 sterk verbeterd zijn en gevoeliger werken waardoor de iDevices beter Wi-fi signalen opvangt en verwerkt.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ruud Kok

  31 januari 2013 om 9:34

  Ik ben erg benieuwd of er ook iets verbeterd is aan de batterijduur van de iPhone 5, want die is wat mij betreft nog iets te beperkt.

 • Niels Tholenaar

  31 januari 2013 om 10:37

  Ik heb nooit last gehad van die statische strepen in de App Store op mijn iPhone 5.Verder merk ik niet veel verbeteringen ten opzichte van IOS 6.0.2

 • claudia

  31 januari 2013 om 11:41

  Ik heb vanaf de nieuwe update kan ik mijn telefoon helemaal niet gebruiken.Help help ben de iPhone zo zat.

 • Jonathan

  31 januari 2013 om 12:29

  Weeral veel verbeterd bij iOS 6.1, ik kijk al uit naar iOS 7

  @claudia ik zou eens proberen om je iPhone in recovery mode aan te sluiten op je Mac en dan in je iTunes op herstellen te klikken. Let op, als je geen backup hebt genomen van je gegevens zijn die dan wel gewist.

 • Paul

  31 januari 2013 om 16:10

  Je kunt voor problemen met IOS6.1 ook eens op deze site’s kijken;
  http://support.apple.com/kb/TS1275?viewlocale=nl_NL&locale=nl_NL
  http://support.apple.com/kb/HT1414?viewlocale=nl_NL
  http://support.apple.com/kb/HT1808?viewlocale=nl_NL
  Heeft mij ook enorm geholpen!

 • claudia

  31 januari 2013 om 20:17

  Thanks @Jonathan ga ik proberen.Ben de hele dag bezig geweest om maar te reboten ” harde reset dus”Ben wel benieuwd als er meer klachten zijn.

 • Tibor

  31 januari 2013 om 23:42

  @Claudia, ik herken het probleem. Je kan het proberen om het via recovery mode terug te zetten zoals Jonathan aangeeft. Echter had ik zelf het probleem dat ik als maar error codes kreeg zoals -1 en 1403.

  Enige manier voor mij om mijn mobiel terug te zetten en te updaten was om mijn mobiel aan een andere computer te koppelen en via Itunes opnieuw de recovery en dus de nieuwste IOS te downloaden en terug te zetten.

  Hopelijk is het nu opgelost!

 • Bert

  1 februari 2013 om 17:54

  Na de update (31-01-2013) van iOS 6 geeft de App Store rechtsonder in beeld wel aan dat er updates zijn voor verschillende apps maar het beeld blijft wit. Uitgelicht en hitlijsten enz werkt wel. Mijn Ipod touch is model MC544NF/A.

 • Sonja

  2 februari 2013 om 20:26

  Per dag moet ik hem 20x aan/ uitzetten. Sinds de update 6.1 heb ik vele keren per dag error bij wordfeut en andere internetverbindingen die het niet doet. Daarvoor nooit gehad. En de batterij loopt zo snel terug.

 • Frank

  6 februari 2013 om 12:25

  Beter wifi is beslist NIET waar !! Het is juist beroerder geworden. Met regelmaat maar 1 bolletje en dan sta ik zowat in het AP. Al meerdere keren voor gekomen dat het toestel binnen het eigen wifi netwerk alleen maar 3g zag.

  Accu is inderdaad verbeterd….. van 2 dagen is het nu 18 uur :-)
  Ik begin die 5 een beetje zat te worden, met de 4s had ik nooit gezeur.

Een reactie toevoegen: