26 september 2014

iOS 8iOS 8: Het batterijverbruik van applicaties controleren

Batterijduur, veel iOS gebruikers rillen bij het horen van dit woord omdat er een aantal gebruikers problemen hebben met de batterijduur van hun iPhone, iPad of iPod Touch. Vanzelfsprekend is het vrij normaal dat iDevices gebruiksvoorwerpen zijn die we gedurende de dag veelvuldig gebruiken en iedere dag moet worden opladen.

Apple geeft je in iOS 8 inzicht in het batterijverbruik en welke applicaties het meeste van je batterij vragen. In voorgaande versies was het al mogelijk om je effectieve gebruik en de stand-by tijd van je iDevice te bekijken, nu is dit dus uitgebreid. Volg onderstaande procedure om het batterijverbruik te bekijken.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tap op 'Gebruik'
• Open 'Batterijgebruik'

batterijverbruik

Vervolgens zie je een overzicht van het gebruik en stand-by tijd van je iDevice sinds de tijd volledig opgeladen. Hieronder kun je het batterijverbruik van de applicaties en functies bekijken in percentages. Je hebt de keuze tussen afgelopen 24 uur en de afgelopen 7 dagen met daaronder de apps en functies. Zie je bijvoorbeeld dat Twitter 45% van je batterijverbruik inneemt dan is het misschien aan te raden deze applicatie telkens na het gebruik volledig af te sluiten of op zoek te gaan naar een andere applicatie.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • David

  26 september 2014 om 10:36

  Toevallig van de week een artikel gelezen van een voormalig Apple Store Genius dat het constant afsluiten van je applicaties een negatief effect heeft op je batterij duur. Apps gewoon laten draaien. iOS regelt dit zelf. Zoals de schrijver zei: You are the user of your phone not the janitor. Background updaten van Apps is wel iets om kritisch naar te kijken of je die allemaal wel wilt hebben.

 • David

  26 september 2014 om 10:57

  Linkje nog even terug gevonden: http://www.scottyloveless.com/blog/2014/the-ultimate-guide-to-solving-ios-battery-drain

 • Gerrit

  26 september 2014 om 20:42

  Ik heb een iPhone en een Android-apparaat: IOS verbruikt minder dan een kwart…. Android trekt de batterij in één nacht leeg, elke nacht volgt er een update van minstens 4 apps. Wees maar blij met je iPhone!

 • Theo Blokker

  27 september 2014 om 17:02

  Ook zag ik – toevallig – dat hier een eventueel “zwak signaal” per app wordt aangegeven!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!