17 juni 2017

iOS 9iOS: Controleer het batterijgebruik van een app

batterij icoon iOS

De batterij (accu) van je iPhone of iPad heeft het soms zwaar, gelukkig zijn er een hoop tips om de batterijduur van je iPhone of iPad te verlengen. Echter is het altijd eerst verstandig te controleren of er een app is die veel van de batterij vraagt.

Vanaf iOS 9 is het mogelijk om het batterijgebruik van een app per tijd te bekijken. In een oogopslag zie je dan hoe lang je een app op een dag gebruikt en krijg je een overzicht in tijd te zien. Zo kom je er al snel achter dat je bijvoorbeeld een uur per dag facebook gebruikt, 30 minuten surft via Safari, etc.

Batterijgebruik per tijd bekijken in iOS

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Batterij'
• Scroll naar 'Batterijgebruik'

batterijgebruik in iOS bekijken

Je krijgt nu een overzicht van alle applicaties gerangschikt op meest gebruikt van die dag of de afgelopen drie dagen. Naast deze opties vind je een klokje terug, wanneer je hierop tikt krijg je een tijdsoverzicht. Onder iedere applicatie komt te staan hoe lang je hem actief hebt gebruikt en hoe lang de applicatie op de achtergrond gebruikt wordt.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Energiebesparingsstand gebruiken in iOS

Bovenaan deze pagina in iOS vind je de energiebesparingsstsand. Wanneer je dit inschakelt zal je iPhone niet meer automatisch je e-mail ophalen (alleen bij het openen/verversen van de app), applicaties op de achtergrond worden niet meer ververst, er worden geen automatische downloads/installaties uitgevoerd en bepaalde visuele effecten worden uitgeschakeld. Klik hier voor meer informatie over energiebesparingsstand.

Lees ook: Applicaties afsluiten verlengt de batterijduur nietReacties


  • Linda

    17 juni 2017 om 20:08

    Super tip ! Had sinds kort problemen met batterij I-phone – en weet nu dat dit aan 1 recent geïnstalleerde APP ligt ! Bedankt hiervoor

  • Wesley Fabry

    17 juni 2017 om 20:20

    @linda super, fijn om te lezen 👍

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!