28 oktober 2015

iOS 9iOS 9 helpt je batterijduur te verbeteren

batterij icoon iOS

De batterijduur staat centraal in iOS 9, dankzij enkele ingrepen zou volgens Apple de batterij een uur langer per dag meegaan. Mocht je op het einde van de dag in nood komen dan kun je energiebesparingsmodus activeren, dit doe je via Instellingen ▸ Batterij.

De energiebesparingsmodus is alleen beschikbaar op de iPhone. Verder helpt iOS je ook met suggesties voor de batterijduur, hoe dit precies zit leggen we hieronder uit.

sugessties batterij in iOS 9

Lees ook: Nog meer slimme batterij sparende functies in iOS 9

Wanneer je navigeert naar Instellingen ▸ Batterij zie je (indien beschikbaar) de optie 'Suggesties voor batterijduur'. Deze optie is alleen beschikbaar wanneer je bepaalde instellingen actief hebt, denk hierbij bijvoorbeeld aan het automatisch slot, in iOS heb je de mogelijkheid om het automatisch slot nooit in te schakelen, dit is slecht voor de batterijduur en laat iOS dus zien bij 'Suggesties voor batterijduur'.

Zo zijn er nog wel een aantal voorbeelden te vinden, denk bij aan een helderheid voor het scherm op 100%, locatievoorzieningen voor alle apps, etc. Deze suggesties komen na verloop van tijd pas te voorschijn in Instellingen ▸ Batterij.

Lees ook: Energiebesparingsmodus in iOS 9, verleng de batterijduur van je iPhoneReacties


 • Tiemen

  28 oktober 2015 om 11:13

  Hangt dit af van het type iPhone?
  Ik heb een 5, maar bij batterij heb ik geen suggesties voor batterijduur staan.

  Nu gebruik ik wel automatisch slot en heb de helderheid van het scherm vrij laag staan, maar locatievoorziening staat wel weer aan en 4G.
  De suggestie zou dan kunnen zijn 4G uit te schakelen, of locatievoorziening. Of horen deze dingen niet bij de suggestie?

 • Wesley Fabry

  28 oktober 2015 om 11:38

  De suggesties worden alleen getoond als deze nodig zijn, in jou geval dus niet..

 • klaron

  28 oktober 2015 om 12:02

  Als mijn iPhone 6 leeg begint te geraken krijg ik automatisch de vraag of ik de energiebesparings-stand wil inschakelen.

 • Tiemen

  28 oktober 2015 om 16:56

  Duidelijk Wesley, dank je!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!