19 oktober 2015

iOS 9iOS 9: Nieuws uitschakelen in Spotlight

spotlight icon voor OS X/iOS

Nieuws in Spotlight het kent zijn voor en tegenstanders, niet iedereen zit te wachten op nieuwsberichten van bepaalde kranten (bijvoorbeeld de Telegraaf) of andere nieuwswebsites. Regelmatig krijgen we de vraag hoe je bepaalde kranten kunt uitschakelen.

Helaas is dat niet mogelijk, wel kun je nieuws volledig uitschakelen in Spotlight. De nieuwsberichten zijn alleen zichtbaar wanneer je vanuit het beginscherm van links naar rechts te vegen tot je Spotlight ziet. Hoe je dit volledig uitschakelt lees je in onderstaande procedure.

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Zoek met Spotlight'

Nieuws spotlight uitschakelen

Vervolgens dien je in de lijst te zoeken naar 'Spotlight-suggesties', schakel deze uit. Vanaf dat moment wordt er geen nieuwsberichten meer getoond in Spotlight.

Naast nieuws ook Siri-suggesties uitschakelen

Wil je ook geen Siri-suggesties in Spotlight zien zoals voorgestelde applicaties en contacten dan kun je via bovenstaande methode ook 'Siri-suggesties' uitschakelen.

Lees ook: De dichtbij-suggesties in iOS Spotlight uitschakelen


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


  • Rien Oosterdag

    15 januari 2017 om 18:03

    Als ik mij IPhone aanzet krijg ik een nieuwsoverzicht. Ik vraag me af welke geest de keuzes maakt. Ik snap dat ik xenofobe en beledigende “nieuwsbronnen” niet kan wissen. Jammer, nu moet ik een aardige gadget uitzetten.

  • Sarah Roos

    6 februari 2017 om 22:21

    Wie verzint die ‘nieuws’ suggesties? Een bonte verzameling van Belgische ditjes en datjes of ronduit racistische artikelen…. Bah. Ik zet m uit

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!