19 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Tabbladen gebruiken in Mail

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Tabbladen kun je in OS X in verschillende applicaties toepassen zoals OS X Finder en natuurlijk de belangrijkste in Safari. Sinds OS X 10.11 El Capitan is het ook mogelijk tabbladen te activeren in Mail.

Tabbladen in Mail wat heb je er aan? Eigenlijk niet zo heel veel, want het is alleen beschikbaar bij het opstellen van een nieuw e-mailbericht in schermvullende weergave. Hoe je tabbladen activeert en gebruikt lees je in onderstaande procedure.

• Open Mail
• Zorg dat deze schermvullend wordt weergegeven (groene knop)
• Start een nieuwe e-mailbericht
• Voer de toetscombinatie cmd⌘ + N uit
• Of navigeer naar de menubalk ▸ Archief ▸ Nieuw bericht

tabbladen in OS X El Capitan Mail

Je zal merken dat er een tabblad wordt aangemaakt met een nieuw e-mailbericht. Op deze manier kun je schermvullend meerdere e-mailberichten tegelijkertijd opstellen, handig voor drukke bedrijven. Wanneer je Mail niet schermvullend gebruikt worden de tabbladen niet geactiveerd maar krijg je gewoon meerdere vensters met een nieuw e-mailbericht.

Toch hebben de tabbladen een positieve invloed op de gebruikerservaring van Mail, zo is deze schermvullend productiever, ook omdat je tijdens het opstellen van een e-mailbericht deze kunt verlaten door naast het bericht te klikken. Hij wordt dan geminimaliseerd, klik onderaan op de balk om hem opnieuw te openen.

Lees ook: Gebruikmaken van veegopties in Mail in OS X El CapitanReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!