3 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Gebruikmaken van veegopties in Mail

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Veegopties kennen we vooral vanuit iOS, zo kun je in iOS snel terugkeren naar een vorige pagina of snel actie ondernemen op een melding met een veegoptie.

De veegopties zijn ook al aanwezig in OS X, denk aan het activeren van Mission Control (vier vingers omhoog) of snel terug naar de vorige webpagina in Safari (twee vingers naar links of rechts). Vanaf El Capitan kun je ook veegopties gebruiken in Mail.

Wanneer je een bericht wilt markeren als (on)gelezen dan moest je voorheen altijd met de rechtermuisknop klikken op het bericht in je inbox en dan de optie selecteren. Ook voor het verwijderen moest je klikken op het prullenmand-icoon of een toetscombinatie uitvoeren, deze taken kun je nu raadplegen met een veegoptie.

Veegopties mail el capitan

Plaats de muisaanwijzer op het e-mailbericht in de inbox van Mail, veeg nu met twee vingers naar links op je trackpad om de verwijder-optie te tonen. Klik op deze knop om het e-mailbericht te verwijderen, wanneer je met twee vingers naar rechts veegt kun je de (on)gelezen markeer-optie activeren.

Wanneer je kort veegt krijg je de knoppen te zien, wanneer je langzaam veegt en weliswaar de knop 'doortrekt' wordt het bericht in één keer gewist of gemarkeerd. We verduidelijken het in onderstaande video.

Lees ook: Split View, twee apps naast elkaar gebruiken in OS X El CapitanReacties


 • BeautyCees

  3 oktober 2015 om 11:29

  Mail werkt mooi, alleen exchange werkt bij mij niet meer.
  Kreeg steeds foutmeldingen en heb de account verwijderd met de bedoeling die weer opnieuw op te bouwen.
  En dat lukt niet meer.
  Iemand al ervaring mee / een oplossing voor?

 • Roy

  3 oktober 2015 om 11:50

  De veegoptie naar “verwijderen” kun je in de instellingen aanpassen in “archiveren” via Voorkeuren>Weergave>Veeg naar links om:

 • Misha

  3 oktober 2015 om 12:47

  Werkt dit ook met een Magic Mouse?

 • Jan

  3 oktober 2015 om 14:24

  @Misha Ja, alleen dan met 1 vinger vegen. Had het al bij toeval ontdekt, erg makkelijk.

 • klaron

  3 oktober 2015 om 14:24

  werkt niet op iMac met trackpad?

 • kris

  4 oktober 2015 om 13:20

  laatste maal dat ik ze snel update, sinds el capitan op mijn mac staat casht mail constant. nog nooit meegemaakt bij mac dat het zo onstabiel is

 • Frank

  5 oktober 2015 om 9:32

  Met een muis is dit denk ik van veel minder belang….. Ik heb in de menubalk van de mailapplicatie de prullenmand staan dus ik klik daar op als een mail weg moet…… werkt heel gemakkelijk.
  Maar goed het is altijd handig als er meer wegen naar Rome leiden…. Ieder kan instellen zo ie het prettig vind.

 • Manu

  5 oktober 2015 om 16:03

  Ik heb een update gedaan naar yosemite en nadien naar el Capitan. Ik heb 2 emails accounts en sinds de update heb ik geen mails meer van de ene mail account en van de ander heb ik wel al mijn mails nog. Beide accounts zijn actief en werken alleen ben ik mijn mails van verleden kwijt.
  Weet iemand wat er aan de hand is?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!