8 april 2016

iOS 9iOS: Altijd ‘Hé, Siri’ gebruiken, ook als je iDevice niet wordt opgeladen

Siri icon voor iOS 9

Hé, Siri kun je op de iPhone SE, iPhone 6S (plus) en iPad Pro 9,7" ook gebruiken wanneer deze niet wordt opgeladen. Zo kun je Siri raadplegen zonder een knop of überhaupt je iDevice bij de hand te hebben.

Ligt je iPhone of iPad op tafel dan kun je gewoon 'Hé, Siri' gevolgd door je vraag uitspreken om Siri te activeren. Handig om bijvoorbeeld de lichten in te schakelen of de temperatuur in huis aan te passen.

Het commando werkt wel iets anders dan je gewoon bent op deze iPhones en iPad, je moet namelijk een apart activeringsproces doorlopen. Tijdens dit proces moet je een aantal commando’s uitspreken zodat Siri je stem leert herkennen. Hoe je dit proces activeert lees je in onderstaande procedure.

Hé, Siri configureren

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Selecteer 'Siri'
• Schakel de optie 'Sta 'Hé, Siri' toe’ in

Hé, siri activeringsproces iPhone en iPad

Start nu de activatie door op 'Configureer nu' te tikken, doorloop de stappen. Zo moet je een aantal keren 'Hé, Siri' uitspreken en enkele commando’s. De spraakherkenning wordt beveiligd opgeslagen op je iDevice en zal worden gebruikt om deze functie te activeren.

He siri configureren

Je kunt Siri nu heel eenvoudig benaderen door 'Hé, Siri' uit te spreken gevolgd door een commando, vraag of opmerking. Dit kun je doen wanneer je iPhone of iPad actief is, maar ook wanneer deze vergrendeld is. Siri kun je dus altijd activeren, ongeacht deze wordt opgeladen of niet. Uiteraard werkt dit niet wanneer je iPhone of iPad volledig is uitgeschakeld.

Bij het gebruik van dit spraakcommando zal Siri altijd gesproken feedback geven, ook als je iDevice op stil staat. In iOS 9 is het namelijk mogelijk om Siri stil te houden, wanneer je iPhone, iPad of iPod Touch op 'Stil' staat. Meer informatie over dit onderwerk vind je hier terug op appletips.

Lees ook: Hé, Siri gebruiken op oudere apparatenReacties


 • germain

  8 april 2016 om 10:50

  Deze functie heb ik nog nooit werkend gekregen op de iPhoneKan he Siri zeggen maar de iPhone 6 reageert niet Wat doe ik fout?

 • Wesley Fabry

  8 april 2016 om 11:08

  Deze functie is alleen geschikt voor iPhone SE, iPhone 6S (plus) en iPad Pro 9,7″ zoals je kon lezen in de tekst, klik hier voor de werkwijze voor oudere apparaten: http://www.appletips.nl/siri-activeren-met-het-he-siri-commando/

 • Arnold

  8 april 2016 om 11:15

  Hallo Wesley,
  Wat ik ook doe, ik krijg het niet geactiveerd (iPone 6S, iOS 9.3.1)
  Heb je een workaround?
  Groet Arnold

 • Wesley Fabry

  8 april 2016 om 11:16

  @arnold, vanaf welk punt werkt dit dan niet? Kun je dit wel instellen? Kun je de activatie voltooien?

 • Daniël

  9 april 2016 om 21:16

  Waarom werkt dit (technisch gezien) eigenlijk niet op een oudere iPhone? Net zo jammer als dat je op een oudere iMac niet alles kan streamen naar een Apple TV

 • Wesley Fabry

  9 april 2016 om 21:24

  Apple heeft deze apparaten voorzien van een A9 processor, deze is voor de he siri functie geoptimaliseerd. iOS luistert voortdurend of je het commando uitspreekt, oude toestellen zijn hiervoor niet geschikt omdat de batterij anders te snel leeg zou zijn.

 • Skappie

  10 april 2016 om 10:51

  Ik heb een iPhone 6s, maar als ik hé Siri wil instellen door het inspreken bij het instellen lijkt hij mijn stem niet te accepteren. Wat gaat er fout?

 • Boen

  10 april 2016 om 15:56

  Ook bij mij (iPad Pro 9,7 inch) lukt het niet. Siri zegt -na vier á vijf keer hé, Siri te hebben gezegd- dat hij mij niet begrijpt en dus opnieuw moet inspreken.
  Wie weet een oplossing?

 • Eric

  11 april 2016 om 21:52

  Mij uiteindelijk met 5S gelukt door He Siri snel en zonder pauze achter elkaar uit te spreken. Succes.

 • Bert

  16 mei 2016 om 0:27

  Heb alles gedaan wat er gevraagd wordt! Maar het lukt niet om Siri aan de praat te krijgen zonder oplaad/usb snoer!

  Iemand tips

 • Gert

  22 juli 2016 om 10:54

  Bij mij een zelfde probleem. Heb Iphone SE 64gb.
  Siri aangevinkt
  Sta “Hé, Siri” toe aangevinkt.
  Configureer:
  Ik spreek “Hé, Siri” uit
  Ik kan zien dat hij mijn stem hoort. Na lang wachten geeft hij de melding dat hij mij niet begrijpt en ik het opnieuw moet doen. Dit doe ik dan, maar op welke manier dan ook. Het geeft geen resultaat.

 • Shan

  6 oktober 2016 om 15:50

  Vandaag en gisteren bezig geweest om hé Siri in te schakelen op alleen mijn stem. Na tientallen pogingen (understatement) wilde ik al mijn nieuwe foon tegen de muur gooien lol. Bij mijn man pakte hij hem vrijwel meteen. Ja ja Siri is seksistisch? :P Grapje! Maarrrr uiteindelijk is het gelukt.

  Volgens mij gaat het erom dat je het niet traag zegt maar sneller. En deze manier onthoudt hij dus ook. Als ik het nu traag zeg pakt Siri niet. Maar op mijn snellere manier wel.

  Mijn foon is een SE. Blijven proberen en misschien eens iemand anders 1x laten proberen om te kijken of hij werkt. Maar natuurlijk niet doorgaan maar zelf opnieuw beginnen.

  Suc6!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!