5 november 2012

iOS: Eenvoudig e-mailadressen toevoegen in Safari

Het persoonlijk woordenboek bestaat uit zelf gedefinieerde trefwoorden die met behulp van iCloud wordt gesynchroniseerd tussen je verschillende iDevices. Met deze erg handige functie is het mogelijk om bepaalde lettercombinaties te vervangen door een zin of woord.

Één van de meest vervelende dingen is het invullen van een e-mailadres in bijvoorbeeld Safari, zeker wanneer je beschikt over een lang e-mailadres. Met behulp van trefwoorden kun je vrij eenvoudig e-mailadressen invoeren in een tekstvlak. Het voordeel hiervan is dat je meerdere trefwoorden kunt instellen voor verschillende e-mailadressen. Volg hiervoor onderstaande procedure:

Om een trefwoord in te stellen ga je naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Trefwoorden ▸ Nieuw trefwoord…. Voer bij ‘zin’ het e-mailadres in dat je wilt gebruiken wanneer je het trefwoord intypt. Voer vervolgens bij trefwoord een gewenste afkorting in.

Vervolgens tap je op Bewaar om het trefwoord te bewaren. Om vervolgens het trefwoord te gebruiken in een tekst typ je het trefwoord (bijvoorbeeld mail1) en vervolgens tap je op Spatie. Het trefwoord zal vervangen worden door het opgegeven e-mailadres.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Dennis

    5 november 2012 om 9:47

    Is het ook mogelijk om schortcuts in te stellen in OS X (ML)?

  • Jasper

    5 november 2012 om 10:23

    Noouuuu… Probleem is dat vaak je email adres niet geaccepteerd wordt… Het is alsof je plakt ipv typed!!!! Alsnog kun je dan typen… Het lijkt handig maar vaak voor formulieren krijg je de melding: TOETS EEN GELDIG EMAIL ADRES INPassword plakken bijv. lukt ook niet!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!