29 januari 2015

iOS: Installeren van apps uitschakelen

Ouderlijk toezicht icoon MacOS OS X

Als je in het bezit bent van een iPad en deze met meerdere personen deelt is het misschien verstandig om ervoor te zorgen dat er geen applicaties kunnen worden geïnstalleerd op de iPad door bijvoorbeeld je kinderen.

Ook is het mogelijk om 'Kopen vanuit apps' uit te schakelen zodat er geen extra munten worden gekocht om je achtbaan of een stad uit te breiden. Om te voorkomen dat er ongewild applicaties worden geïnstalleerd/aangekocht op je iDevice kun je heel eenvoudig deze functie deactiveren in het instellingen-menu.

Hiervoor dien je de functie ‘Beperkingen’ (Parental Controls) te activeren. Deze functie vind je terug via:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen

Bij het eerste gebruik dien je ‘Beperkingen’ in te schakelen, dit doe je door op ‘Schakel beperkingen in’ te tappen. Om deze optie te kunnen gebruiken dien je een toegangscode in te voeren. Deze toegangscode geeft hierna ook in de toekomst toegang tot de functie. Wanneer je de toegangscode kwijt raakt heb je een probleem en dien je het device naar 'fabrieksinstellingen’ te herstellen.

Schakel de optie 'Apps installeren' uit. Door deze actie zal de App Store applicatie van het beginscherm worden verwijderd. Daarnaast wordt de mogelijkheid om aankopen binnen een app te maken gedeactiveerd.

installeren-apps

Met behulp van de optie 'Kopen vanuit apps' in het beperkingen-menu is het mogelijk om enkel in-app aankopen vanuit een applicatie te deactiveren. Het is aan te raden om de optie 'Apps verwijderen' uit te schakelen, hierdoor wordt voorkomen dat er applicaties ongewillig van je iDevice worden verwijderd.

Handig als je bengeltjes heel erg graag op kruisjes tappen. Om het aankopen of verwijderen van apps weer mogelijk te maken dien je gewoon de opties weer in te schakelen via het beperkingen-menu.

Meer over beperkingen kun je hier terugvinden.Reacties


 • ellie

  13 maart 2016 om 18:26

  ehh waar zijn de aanwijzingen dan hoe je het ouderlijk toezicht uitschakelt
  :(

 • Wesley Fabry

  15 maart 2016 om 8:51

  Uitschakelen kan via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen ▸ Inloggen met de code ▸ Schakel alle opties weer in ▸ Kies daarna voor ‘Schakel beperkingen uit’ ▸ bevestig met de code voor beperkingen.

Een reactie toevoegen: