28 januari 2015

OS X: De cover van een boek wijzigen (iBooks)

ibooks icoon os x

Via de iBooks applicatie kun je al je boeken bekijken en beheren in OS X. Vervolgens kun je via iTunes de boeken en PDF-bestanden synchroniseren met je iPhone, iPad of iPod Touch. Eerder lieten we al weten dat je de auteur, titel, etc kunt wijzigen via de lijst-weergave. Meer uitleg over deze procedure vind je hier terug.

Daarnaast is het ook mogelijk de covers van je boeken te wijzigen, ook van boeken die je gekocht hebt in de iBooks Store of elders. Hoe lees je in onderstaande methode.

coverwijzigen

Download eerst op het internet de correcte cover van je boek en bewaar deze op je bureaublad of ergens anders in Finder. Open de iBooks applicatie en klik op het tabblad 'Alle boeken'. Open Finder en navigeer naar de afbeeldingen van de boeken en sleep de juiste cover naar het boek in iBooks.

Laat los zodra je de afbeelding op het boek hebt geplaatst, er opent een pop-up venster met de melding 'Weet u zeker dat u deze boekomslag wilt wijzigen'. Bevestig door op 'Wijzig omslag' te klikken, vervolgens zal de cover van je boek wijzigen in jouw zelf gekozen afbeelding.

Jasper, bedankt voor de tip

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Stefan Alen

  28 januari 2015 om 11:11

  Handige tip. Is het ook mogelijk om je iBooks te synchroniseren tussen je iMac en je MacBook Pro? dat kan ik namelijk nergens vinden.

 • Wesley Fabry

  28 januari 2015 om 11:13

  He Stefan, dat is helaas niet mogelijk (buiten de gekochte boeken in de iBooks Store). Je moet dit dus handmatige uitvoeren.

 • Ine

  28 januari 2015 om 17:08

  Hoi,

  Dit werkt perfect op de iMac, maar is dit ook mogelijk op de iPad?

 • Wesley Fabry

  28 januari 2015 om 19:09

  He ine, neen dat is niet mogelijk. Je kunt het wel op je Mac aanpasen en dan symchroniseren naar je iPad..

 • Frank

  29 januari 2015 om 21:28

  Helaas worden de nieuwe covers niet mee gesynchroniseerd met mijn ipad, in iBooks mooie covers, op de ipad helaas niet, iemand meer met deze ervaring?

 • Gerrit

  31 januari 2015 om 19:40

  Frank, idem hier!
  Zinloos dus om covers te veranderen.

 • Johan

  1 februari 2015 om 11:11

  Frank, ik heb dit ook.
  Alle covers aangepast in Ibooks.
  Maar daar blijft het bij.

 • Jan

  6 februari 2015 om 15:41

  Bij mij lukt het wel. Even iBooks en iTunes afsluiten. iTunes opnieuw opstarten en dan boeken synchroniseren. Alle nieuwe covers verschijnen in iBooks op de iPad …

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!