23 november 2015

iOS 9iPhone 6s: Synchrone trillingen bij het afspelen van tonen

iPhone 6s front

De iPhone 6s (Plus) heeft net zoals de Apple Watch een Taptic Engine die je haptische feedback kan geven. Deze Taptic Engine vervangt de traditionele trilmotor en heeft een bijzondere eigenschap.

Niet alleen zal je iPhone 6s (Plus) op een bijzondere manier trillen bij het gebruik van 3D-touch maar heeft ook een leuk effect bij het afspelen van meldingen. Zo kan de iPhone 6s (Plus) gesynchroniseerd mee trillen met een meldingstoon.

Om het te ontdekken kun je het beste navigeren naar Instellingen ▸ Geluiden ▸ vervolgens kun je bij ‘Geluiden en trillingspatronen’ de verschillende geluiden raadplegen. Open hier bijvoorbeeld ‘Sms-toon’ en tik op de verschillende meldingstonen.

trillingen iPhone 6s aanpassen

De geluiden worden afgespeeld, maar als je goed oplet merk je dat de trillingen synchroon lopen met het geluid. Hierdoor wordt het trillen haarfijn afgestemd op de meldingstoon.

Wanneer dit niet het geval is moet je bij ‘Trillen’ de optie ‘Gesynchroniseerd’ inschakelen, vanaf dan worden de trillingen gesynchroniseerd met het geluid. Helaas werkt dit niet voor beltonen, misschien dat dit in de toekomst wel mogelijk wordt.

Lees ook: Tekst markeren met behulp van 3D TouchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!