1 maart 2013

iPhoto: Foto aanpassingen kopieren

iphoto-icon-okMet behulp van iPhoto kun je niet alleen handig al je foto's bekijken en groeperen in albums of gebeurtenissen. Het is met de applicatie ook mogelijk om de foto's te bewerken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de kleuren verbeteren, de foto verscherpen, enzovoorts. Het bewerken van de foto's dien je per foto uit te voeren, het kan dus voorkomen dat je één dezelfde bewerking meerdere malen moet uitvoeren.

Je kunt er ook voor kiezen om de bewerkingen/aanpassingen die zijn uitgevoerd op een foto te kopiëren en deze dan vervolgens te herhalen op andere foto's. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open iPhoto
• Open een gewenste foto
• Klik onderaan op 'Bewerk'
• Pas de foto naar eigen wensen aan

iphoto aanpassingen

Om de bewerkingen te kopiëren dien je met behulp van een secundaire klik te klikken op de foto, selecteer hier vervolgens de optie 'Kopieer aanpassingen'. Vervolgens kun je met behulp van een secundaire klik op een andere foto de optie 'Plak aanpassingen' selecteren en vervolgens de aanpassingen te kopiëren naar deze foto.

Meer tips over iPhoto kun je hier terugvinden.


Reacties


  • Laurens

    1 maart 2013 om 12:54

    Bedankt! Die kende ik nog niet.

  • Daniël

    1 maart 2013 om 23:27

    Ik kende die ook nog niet! Wel die van locatie kopiëren… Ik probeer vaak foto’s aan te passen naar 16:9 voor TV weergave, maar sommige foto’s kan dat niet en dan hanteer ik 16:10, maar die moet ik handmatig invoeren (het snelste kan dit na selectie 16:9), maar kan ik deze niet toevoegen als vaste instelling naast de andere instellingen?

Een reactie toevoegen: