Menu

2 maart 2013

Bestanden definitief verwijderen uit Dropbox

dropbox-iconEerder deze week schreven we al over de gratis ‘back-up’ functie in Dropbox. Dit wil zeggen dat alle verwijderde bestanden 30 dagen lang worden bewaard op een server van Dropbox. Het voordeel hiervan is dat je wanneer je perongeluk een bestand verwijderd, deze altijd (binnen de 30 dagen) opnieuw kunt raadplegen en herstellen.

Op deze manier blijft dus een bestand bewaard. Wanneer je op welke reden dan ook liever het bestand permanent wilt verwijderen in Dropbox, dien je onderstaande procedure uit te voeren.

• Ga naar www.dropbox.com
• Log in met je dropbox account
• Klik links in de navigatiekolom op ‘Dropbox’
• Klik vervolgens op het vuilbakje bovenaan de lijst

definitief dropbox

Klik met behulp van de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt verwijderen en selecteer de optie ‘Permanently delete’. Het bestand wordt vervolgens verwijderd uit je persoonlijke Dropbox en vanaf de Dropbox server.

Voor de verwijderde bestanden wordt er geen opslagruimte aangerekend voor de verwijderde bestanden, uiteraard wanneer je deze wilt herstellen dien je wel in het bezit te zijn van voldoende opslagruimte.

Update: Helaas, Dropbox heeft deze functie uitgeschakeld en is niet meer toe te passen

Meer tips over Dropbox kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Simon G Maasdam 5 maart 2013 om 1:06

    Dit was een supertip, had er geen weet van dat de weggegooide bestanden 30 dagen bleven staan.

  • world of warcraft gold 22 april 2013 om 3:39

    Now I was so tired, and now this time I have got some rest by watching this funny YouTube game, thanks, keep it up.

  • thea 1 februari 2016 om 23:20

    de optie definitief verwijderen is er niet bij als ik deze tip volg, dus met rechtermuisknop etc. Enkel “afbeelding opslaan” of “openen in nieuw tabblad”, dat soort dingen.

  • Wesley Fabry 2 februari 2016 om 9:07

    @thea klopt, Dropbox ondersteunt dit niet meer.

  • Lilly 23 september 2016 om 16:38

    Ik zag zojuist dat de optie definitief verwijderen terug is!

Een reactie toevoegen: