29 november 2011

iPhoto: Fotoboeken en kalenders exporteren als PDF

Met behulp van iPhoto kun je hele mooie fotoboeken en kalenders maken. Klein nadeel hiervan is dat de meeste iPhoto gebruikers de prijs die Apple rekent voor het produceren van het kunstwerk erg hoog vinden.

Mocht je ook tevreden zijn met een digitale versie van je fotoboek of kalender dan kun je deze heel eenvoudig exporteren als PDF bestand. En natuurlijk kun je dan het PDF bestand ook weer gebruiken op je iPad, het resultaat een digitaal fotoboek (of kalender).

Het PDF bestand geeft je ook de mogelijkheid om naar een lokale copy-shop te gaan en daar je kunstwerk tegen een redelijke prijs te laten printen. Je kunt het dan zo gek maken als je wil, zoek zelf je kwaliteit papier, glans of niet, kleur of zwart-wit.

Je kunt complete fotoboeken en kalenders als PDF exporteren of een selectie van je pagina's via het print menu

Archief ▸ Druk af… ▸ PDF ▸ Bewaar als PDF…

RoRoNL, bedankt voor de tip!Reacties


 • Roko

  29 november 2011 om 12:06

  Geniale tip! Ik ben er blij mee

 • ppl

  29 november 2011 om 16:51

  Dat is het mooie aan OS X: je kunt standaard gebruik maken van een pdf printer waardoor je vrijwel alles naar pdf kunt omzetten. Dit werkt dus ook in andere applicaties.

 • iMC

  29 november 2011 om 18:46

  Alweer bedankt voor de tip ;-)

 • RoRoNL

  29 november 2011 om 23:57

  Je hebt er een mooie tip van gemaakt Richard. Maar de verhouding tussen tips hier lezen en aanleveren is nog lang niet in balans. ;)

 • Mark

  30 november 2011 om 9:38

  De lokale copyshop wordt genoemd, maar kan die ook in deze afwijkende formaten boeken drukken? Of heeft iemand een tip voor een online bedrijf die deze boeken kan drukken? Ik heb daar eerder naar gezocht, maar kon die toen niet vinden. Bekende sites als blurb.com werken toch veelal met hun formaten waardoor een pdf van iPhoto niet mogelijk is.

 • marcel

  30 november 2011 om 15:09

  Werkt inderdaad prima, jammer van her afwijkende paginaformaat van Apple ;-(

 • Erik

  19 januari 2012 om 14:22

  Als ik dat zo doe, dan krijg ik een PDF in zeer lage resolutie. 890 x 590 pixels of zo. Dat is te laag om af te laten drukken.

  Hoe zorg ik ervoor dat ik een hi-res pdf-je krijg?

 • miranda

  5 juli 2012 om 21:20

  is het ook mogelijk om een foto boek te maken in pdf bestand in windows en dan naar een ipad te sturen en hoe moet ik dat doen

 • Yvonne

  12 juli 2012 om 20:47

  Dat zou ik ook heel graag willen weten Miranda…een fotoboek, op pdf voor in bv ibooks op te slaan..iemand een idee??

 • Marcel

  20 oktober 2012 om 13:24

  Tijdens het bestellen van mijn fotoboek slaat mijn Mac telkens vast bij het versturen naar de winkel. Heeft iemand een idee hoe dit op te lossen is…
  Ben namelijk lang bezig geweest en heb weinig zin om via een andere site een nieuw boek te maken.

 • Erik2

  30 oktober 2012 om 19:55

  Fotoalbum kan ook op een andere manier in iBooks gezet worden.
  Open iPhoto en open daarna je fotoalbum in project map. Door toets Ctrl in te drukken en op het boek te klikken met de muis komt een zwart keuze menu te voorschijn. Een van de opties is Bewaar fototoestel als PDF. Save de PDF file onder afbeelding in Finder. Open nu boeken in iTune en sleep de PDF file de boekenlijst. Vervolgens kan je iTune met je iPad synchroniseren.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!