26 februari 2013

iPhoto: Foto’s delen met behulp van de Mail applicatie

iphoto-icon-okSinds iPhoto 11 is het mogelijk afbeeldingen te versturen vanuit de applicatie via e-mail. Met de komst van Mountain Lion is het zelfs mogelijk om afbeeldingen te versturen met behulp van iMessage, Twitter, enzovoorts. Wanneer je één of meerdere foto's deelt via e-mail dan wordt er in iPhoto een pop-up menu geopend.

Hier kun je een e-mail sjabloon kiezen om vervolgens op deze manier de foto's te delen. Dit vinden sommige storend en willen liever gewoon de foto's mailen als bijlage. Gelukkig is deze optie eenvoudig te activeren met behulp van een terminal-commando. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Sluit iPhoto af
• Open Terminal via Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Voer onderstaand commando uit:

defaults write com.apple.iPhoto EmailApp Mail

popup delen mail

Wanneer je nu een afbeelding wilt delen wordt er een extra venster geopend waar je de keuze krijgt om de grootte van de afbeelding te bepalen, de titel en een optie waarmee je eventuele extra informatie kunt toevoegen aqn de e-mail. Bevestig de opties door de knop 'Maak bericht aan' te klikken. Automatisch wordt de mail applicatie geopend en een nieuw bericht aangemaakt met als bijlage de geselecteerde iPhoto afbeeldingen.

mail bericht

Wanneer je liever afbeeldingen wilt delen met behulp van de sjabloon optie kun je bovenstaand commando ongedaan maken met behulp van onderstaand commando in Terminal:

 defaults write com.apple.iPhoto EmailApp iPhoto

Meer tips over iPhoto kun je hier terugvinden.







Reacties


  • dcstuurman

    27 februari 2013 om 23:40

    Ga ik proberen, ik vond het zo vreemd de eerste keer mailen via iPhoto… Dus goede tip!

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!