21 augustus 2014

iPhoto: Rode ogen op foto’s verwijderen

iphotonew-retina-iconEen foto van jezelf of een ander met rode ogen is niet mooi. Het lijkt alsof je door de duivel bezeten bent en dat is uiteraard niet de bedoeling. Vaak treed het rode-ogen-syndroom op wanneer je gebruik maakt van de (LED) flitser of bij een verkeerde belichting.

Daarom kun je beter geen flitser gebruiken, tenzij het niet anders kan. Gelukkig heeft Apple in iPhoto de optie ingebouwd om rode ogen handmatig te verwijderen, dit kun je snel doen op een zeer eenvoudige manier. Hoe? Lees je terug in onderstaande stappen:

• Open de iPhoto applicatie
• Navigeer naar de foto met rode ogen
• Klik onderaan in de knoppenbalk op ‘Bewerk’
• Open het tabblad ‘Corrigeer rode ogen’

rodeogen iphoto

Met behulp van deze optie kun je eenvoudig rode ogen verwijderen van de foto. Selecteer de optie en de muisaanwijzer zal veranderen in een cirkel, deze kun je dan op het rode oog plaatsen. iPhoto zoekt naar het rode oog en past deze onmiddellijk aan. Herhaal dit eventueel voor het andere oog en tap op ‘Gereed’ om de wijzigingen te voltooien en te bewaren. Wanneer de optie ‘Corrigeer rode ogen automatisch’ niet beschikbaar is kun je handmatig de rode ogen verwijderen door de grote van de muisaanwijzer aan te passen en via een eenvoudige klik op het oog.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer over iPhoto kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: