21 augustus 2014

Een iMessage of SMS bericht doorsturen in iOS 7, 8 of 9 (Archief)

berichten logo 7 retinaWanneer je in de berichten applicatie op de iPhone een bericht wil doorsturen kun je dit op twee verschillende manieren doen. Zo heb je de keuze om het bericht te kopiëren met behulp van een dubbele tap op het bericht. Selecteer hierna de optie 'kopieer', hierna kun je het bericht plakken in een nieuw bericht door te dubbel tappen in het tekstveld en de optie 'Plak' te selecteren.

Er is echter een veel eenvoudigere manier om een bericht snel door te sturen. Dit kun je gebruiken voor een SMS, MMS of een iMessage bericht, inclusief eventuele toegevoegde foto’s of video’s. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de berichten applicatie
• Gaan naar het bericht toe dat je wilt doorsturen
• Tap gedurende enige momenten op het bericht
• Selecteer in het pop-up menu de optie ‘Meer'
• Tap vervolgens onderaan op de (doorstuur) pijl

doorsturenbericht

Automatisch opent zich er een nieuw venster met het gekozen bericht om door te sturen. Vul vervolgens de contactpersoon in waarnaar je het bericht wil doorsturen. Uiteraard kun je extra tekst toevoegen, met behulp van de knop 'Stuur’ kun je het bericht doorsturen. Uiteraard kun je deze optie ook gebruiken op een iPad of iPod Touch wanneer je gebruik maakt van iMessage.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige iOS versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.

Meer over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


 • m

  2 september 2014 om 14:10

  Is het mogelijk alles in een keer te selecteren? gezien de hoeveelheid berichten

 • Pascal

  13 oktober 2016 om 14:47

  Beste,

  Ik heb een update gehad op mijn iPhone.

  Als ik nu een sms wil copiëren om door te sturen door te dubbelklikken komt er een hoop belachelijke icoontjes tevoorschijn (hartje, duimen, “haha”, …).

  Hoe kan ik die zever vermijden en weer gewoon sms’en?

  Thx,

  Pascal.

 • Wesley Fabry

  13 oktober 2016 om 15:06

  @Pascal, je kunt deze nieuwe opties niet uitschakelen. Gelukkig kun je onderin het scherm eenvoudig tikken op ‘Kopieer’ of ‘Meer’ om door te sturen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!