22 augustus 2014

iOS: Contacten voorzien van een eigen foto

contacten logo 7 retinaWie beschikt over een iPhone (iPad of iPod Touch) maak zeker gebruik van de contacten applicatie. In deze standaard iOS app kun je al je contacten groeperen en voorzien van de nodige info zoals e-mail, telefoonnummer, adres, enzovoorts.

Uiteraard hoort bij ieder contact een leuke foto, deze kun je op verschillende toevoegen aan de applicatie. Het meest logische is via de applicatie zelf, open hiervoor een contact en tap op de ‘Wijzig’ knop. Tap op de foto en kies voor de gewenste optie om een foto toe te voegen of aan te passen.

Verder kun je onmiddellijk vanuit de foto-applicatie een foto toekennen aan een contact. Handig wanneer je een mooie foto van deze persoon hebt gemaakt, open de foto en tap op de deel-knop (te herkennen aan het vierkant met de pijl). Selecteer onderaan voor de optie ‘Wijs toe aan contact’, kies het gewenst contact en voeg vervolgens de foto toe.

contactfoto aanpassen

Als laatste kun je in combinatie van Facebook en Twitter je contacten voorzien van een (meeste recente) foto. iOS gaat dan met behulp van jouw Facebook en Twitter gegevens opzoek naar overeenkomende contacten in de contacten applicatie en Facebook/Twitter en vult automatisch ontbrekende informatie (waaronder de foto) aan. Hierdoor moet je zelf handmatig geen wijzigen aanbrengen en heb je onmiddellijk een volledig contactkaart. Deze optie vind je terug via Instellingen ▸ Facebook ▸ Werk alle contacten bij en via Instellingen ▸ Twitter ▸ Werk alle contacten bij.

Meer over Contacten kun je hier terugvinden.Reacties


  • Edward

    22 augustus 2014 om 19:55

    Het is nog makkelijker om je contacten via iCloud te laten lopen en als je dan in het bezit bent van een Mac dan kun je via de Contacten app foto’s op het plaatje slepen of direct vanuit iPhoto toevoegen. Werkt echt perfect.

  • Uitsmijter

    22 augustus 2014 om 22:27

    Kan ook met een Windows PC hoor..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!