23 augustus 2014

OS X: Het traag opstarten van iTunes voorkomen

ITunes_11_LogoHet kan voorkomen wanneer je de iTunes applicatie opstart onder OS X dat deze traag reageert en het even duurt voor dat je er echt mee aan de slag kan. Dat is uiteraard vervelend en kan verschillende oorzaken hebben.

Een veel voorkomend probleem is het veelvuldig gebruik van slimme afspeellijsten, deze worden namelijk iedere keer je iTunes opstart bijgewerkt en zelfs bij het toevoegen en/of verwijdere van (nieuwe) muziek. Hierdoor kunnen de prestaties wat afnemen. Gelukkig kun je dit gedrag uitschakelen, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open iTunes en vervolgens de muziekbibliotheek
• Navigeer naar het tabblad ‘Afspeellijsten’

itunesversnellen

In de navigatiekolom zie je nu een overzicht van alle afspeellijsten, de slimme afspeellijsten kun je herkennen aan het tandwiel voor de lijst. Klik met behulp van een secundaire klik op een slimme afspeellijst om deze aan te passen. Klik in het menu op ‘Wijzig slimme afspeellijst’ en vink in het pop-up venster de optie ‘Werk direct bij’ uit, bevestig dit door op OK te drukken.

Herhaal dit voor alle slimme afspeellijsten, de functionaliteit van de afspeellijsten blijft behouden, echter dien je om de zoveel tijd handmatig bij te werken. Klik hiervoor met een secundaire klik op de afspeellijst en kies voor de optie ‘Werk slimme afspeellijst bij’.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


  • AT024

    23 augustus 2014 om 15:36

    Thnx het werkt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!