6 december 2012

iTunes 11: Snel muziek toevoegen aan de Volgende-lijst

Een nieuwe en extreem handige functie in iTunes 11 is de 'Volgende' lijst. Dankzij deze optie kun je zelf bepalen in welke volgorde bepaalde nummers worden afgespeeld. In principe maak je een tijdelijke afspeellijst aan. Hierdoor kun je naar verschillende artiesten luisteren zonder hiervoor een hele afspeellijst aan te maken of te switchen tussen de verschillende albums.

Om een nummer toe te voegen aan de volgende-lijst kun je dit doen door met je muisaanwijzer op een nummer, album of artiest te staan, hierdoor komt er een bolletje met een pijltje te voorschijn. Wanneer je hierop klikt krijg je allerlei opties, selecteer de optie 'Voeg toe aan 'Volgende'' en het nummer wordt toegevoegd aan de Volgende-lijst. Echter is een nog een manier om sneller een nummer, artiest of album toe te voegen aan de Volgende-lijst.

Je kunt vrij eenvoudig een nummer, album of artiest toevoegen aan de Volgende-lijst door het nummer te slepen naar het iTunes display. Automatisch wordt het nummer toevoegt aan de Volgende-lijst. Uiteraard kun je ook artiesten, albums, afspeellijsten enzovoorts toevoegen met behulp van de sleepbeweging.

Daarnaast is het ook mogelijk om je muisaanwijzer te plaatsen op een nummer, artiest, album, enzovoorts en de option⌥-toets ingedrukt te houden. Er zal een plusteken verschijnen voor het geselecteerde nummer, wanneer je hierop klikt zal automatisch het nummer worden toegevoegd aan de Volgende-lijst

Meer tips over iTunes 11 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Robin Heerooms

  6 december 2012 om 10:46

  In 10 was het mogelijk om de muziekbieb op je iPhone/iPod te openen in een apart venster. Was makkelijk om heen en weer te kunnen switchen en te kunnen kijken welke muziek er al op de iPhone/iPod staat. Weet iemand of dit in 11 ook nog mogelijk is?

 • Roy

  6 december 2012 om 11:25

  Erg handige tip. Vrijdag eens mee spelen.

 • Joop

  8 september 2014 om 11:20

  I tunes

  Ik kon voorheen een nummer aanklikken en afspelen

  Nu krijg ik een kader met speel af, annuleer en wissen

  Kan dit weg, ik wil alleen afspelen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!