12 oktober 2008

iTunes genre iconen aanpassen

disco

Met de introductie van iTunes 8.x hebben we de beschikking over genre iconen, hoewel er aardige tussen zitten zijn ze zeker niet allemaal even mooi (smaken verschillen natuurlijk). Op het internet zijn alle meerdere websites te terug te vinden met alternatieve genre iconen.

Een mooie collectie van Genre iconen zijn terug te vinden in de Flickr "Genres" Group van Derk B:

http://www.flickr.com/groups/itunesgenres/pool/

Als je genre iconen wilt vervangen ga dan als volgt te werk:

Sluit iTunes af en ga naar de "Programma's" folder in je home directory, control + klik op iTunes en kies de optie "Toon pakketinhoud". Je krijgt nu de inhoud van iTunes te zien ga hierin naar de folder "Contents/Resources", in deze folder tref je een aantal jpeg bestanden aan die worden gebruikt als genre iconen. Bestanden met een "T" of "M" in de bestandsnaam worden gebruikt voor Tv shows en Movies, alle andere worden gebruikt voor de muziek genres.

Je kunt de iconen simpelweg vervangen door deze te overschrijven. Het nadeel van deze methode is wel dat hij waarschijnlijk niet resistent is tegen update's. Na iedere iTunes update zal je dus opnieuw de nieuwe 'eigen' iconen in de folder moeten kopiëren.

flickr_-the-genres-pool

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!