11 februari 2014

iTunes: Zelf bepalen welke bibliotheken worden weergegeven

ITunes_11_LogoiTunes is de standaard muziek applicatie van Apple waarmee je eenvoudig muziek kan afspelen, video’s bekijken, de iTunes Store raadplegen, enzovoorts. Daarnaast kun je met behulp van iTunes vele gegevens synchroniseren met de iPhone, iPad en iPod Touch.

Sinds iTunes 11 is de interface aangepast, ondertussen zijn we gewoon geraakt aan de nieuwe look. Om bijvoorbeeld de pagina met al je video’s te raadplegen dien je linksboven in de hoek te tappen op de bibliotheek-knop. Dit menu bevat dan alle bibliotheken die aanwezig zijn in jouw iTunes, denk hierbij aan video’s, muziek, podcasts, enzovoorts.

Volg onderstaande procedure wanneer je items in dit menu wilt verwijderen.

• Open iTunes
• Navigeer naar de menubalk en klik op ‘iTunes’
• Selecteer hier ‘Voorkeuren’
• Open het tabblad ‘Algemeen’

biblio-weergave

Onder de optie ‘Naam bibliotheek’ kun je bij ‘Toon’ alle bibliotheken aanvinken die je graag in het overzicht wil raadplegen. Op deze manier kun je ook bibliotheken verwijderen in de navigatiekolom wanneer deze in iTunes actief is. Deze kun je activeren via: Weergave ▸ Toon zijbalk of via de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + S

Meer over iTunes Radio kun je hier terugvinden.Reacties


 • Rob Grondelle

  11 februari 2014 om 14:06

  Beetje misleidende titel aangezien je maar 1 bibliotheek kan laten zien in iTunes. Het zijn de onderdelen die ja naar keuze kan aanpassen en niet meerdere bibliotheken. Iets waarop ik nog steeds wacht om op een simpele wijze in iTunes zelf van bibliotheek te kunnen wisselen.

 • fantantonio

  26 februari 2014 om 17:03

  Indien je meerdere bibliotheken wilt gebruiken in iTunes, kan je de option-toets indrukken bij het opstarten van iTunes

 • Peter Krynen

  7 november 2016 om 10:49

  Ik ben zo langzamerhand al erg lang aan het prutsen met iTunes en het kookpunt heb ik al regelmatig bereikt. Wat is het geval, ik wil gewoon de oude data-base terug met genres, nummers etc maar inplaats daarvan zit ik nu naar al die plaatjes te kijken of een lange lijst met nummers. Er staat in mijn lijst alleen ‘bibliotheek – voor jou [?], ontdekken [ook zoiets] en natuurlijk de store.
  Die laatste beruik ik helemaal niet meer want iTunes is voor mij passee door alle updates en flauwekul. Het was een prima programma maar is verworden tot een ‘beleving’ waar ik allergisch voor ben.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!