11 februari 2014

OS X: Snel alle overbodige venster minimaliseren

dock icon retinaWanneer je druk bezig bent op je Mac kan het voorvallen dat er een hoop vensters open staan. Niets is zo vervelend als een chaotische Mac, gelukkig kun je met één kleine handeling alle overbodige vensters minimaliseren.

Op deze manier kun je bijvoorbeeld alles verbergen en alleen maar de Safari venster open houden. Hoe je dit precies doet kun je hieronder terugvinden.

Hou de cmd⌘- en option⌥-toets ingedrukt en klik vervolgens op een applicatie icon in het Dock. Wanneer je dit doet zal onmiddellijk het venster van deze applicatie worden getoond en zal automatisch alle andere overbodige venster worden geminimaliseerd.

dock minimaliseren

Deze worden dus niet afgesloten, maar verborgen. Je kan dus gewoon in het Dock op het applicatie icon klikken om de verborgen venster van deze applicatie te openen. Handig om snel even wat orde te scheppen in OS X.

Meer over Dock kun je hier terugvinden.







Reacties


  • Max :D

    12 februari 2014 om 19:11

    Handig! Een chaotische Mac is idd erg vervelend :)

  • LMH

    15 februari 2014 om 15:34

    Wanneer je de cmd⌘- en option⌥-toets ingedrukt en klikt op het bureaublad, worden alle applicaties geminimaliseerd zonder een nieuwe te openen. Dan heb je dus direct de beschikking over je bureaublad en eventuele bestanden en links die daar staan.

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!