23 april 2013

Dock: Vensters minimaliseren in het applicatie icon

dock-png.pngHet Dock is een geweldige uitvinding van Apple die vele weten te waarderen. Via het Dock heb je snel en eenvoudig toegang tot je favoriete en meest gebruikte applicaties. Uiteraard kun je zelf je Dock samenstellen door applicaties in of uit het Dock te slepen.

Wanneer je een venster van een bepaalde applicatie minimaliseert kun je dit terugvinden in het Dock links naast de prullenmand. Echter kan in sommige gevallen wanneer je veel vensters minimaliseert het Dock extreem breed worden. Om dit tegen te gaan kun je ook de vensters minimaliseren naar het applicatie icon in het Dock. Volg hiervoor onderstaande procedure.

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Selecteer de optie 'Dock'
• Activeer de optie 'Minimaliseer vensters in programmasymbool'

Dockmini

Wanneer je hierna een venster minimaliseert zal deze niet meer terug te vinden zijn rechts in het Dock, maar 'achter' het desbetreffende applicatie icon. Deze kun je vervolgens raadplegen door met je rechtermuisknop te klikken op het icon of met behulp van Mission Control. Hiervoor dien je de muisaanwijzer te plaatsen op het icon en vervolgens met drie vingers naar beneden vegen op het trackpad.

Meer tips over Dock kun je hier terugvinden.


Reacties


  • Exotic

    23 april 2013 om 10:37

    Wat is dan het verschil met cmd+H (verbergen)?

  • GM

    24 april 2013 om 0:27

    @Exotic, met cmd+H minimaliseer je alle vensters tegelijk, en komen ze inderdaad ook achter de programma iconen te liggen.

Een reactie toevoegen: