30 mei 2014

OS X Dock: Minimaliseer vensters achter het icon voor extra ruimte

dock icon retinaWanneer je veelvuldig gebruik maakt van applicaties op je Mac dan kan het wel eens voorkomen dat je scherm overspoeld wordt met actieve vensters. Je kan deze dan afsluiten of minimaliseren, maar dan krijg je een hele reeks voorvertoningen van openstaande vensters rechts in het Dock.

Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn want het neemt erg veel ruimte in beslag. Gelukkig kun je ervoor kiezen om vensters te minimaliseren in het bijhorende Dock icon. Dit wil zeggen dat vensters van Safari zullen verdwijnen achter het Safari icon in het Dock, Finder vensters achter het Finder icon, enzovoorts. Volg onderstaande stappen om deze optie te activeren.

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar ‘Dock’
• Vink hier de optie ‘Minimaliseer vensters in programmasymbool’ aan

dockminimaliseren

Wanneer je nu een venster minimaliseert wordt deze verborgen achter het programma icon in het Dock. Door op het icon te klikken wordt het venster opnieuw geopend. Wanneer je meerdere vensters hebt geminimaliseerd kun je de muisaanwijzer plaatsen op het programma icon in het Dock en met vier vingers naar beneden vegen op je trackpad. Vervolgens worden de geminimaliseerde vensters weergegeven en kun je deze eenvoudig weergeven.

Meer over Dock kun je hier terugvinden.Reacties


 • G. Koenraadt

  31 mei 2014 om 21:04

  Beste mensen,
  mijn probleem is dat ik via mijn gmail account geen berichten meer kan versturen via mijn apple computer, maar wel ontvangen. Zover ik weet heb ik zelf niets veranderd aan instellingen of zo. Wie kan mij helpen dit probleem op te lossen?
  Bij voorbaat dank,
  Gerda

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!